10 χρόνια Μαρινάκης: Έτσι παίρνει τα πρωταθλήματα!

Πριν από 10 χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξαγόρασε τον Ολυμπιακό μετά από μια κακή χρονιά για τα δικά του δεδομένα. Πάμε να κάνουμε μια αναδρομή στις επιτυχίες του Ολυμπιακού επί ημερών Μαρινάκη αλλά και τις άτυχες στιγμές.

10 χρόνια Μαρινάκης: Έτσι παίρνει τα πρωταθλήματα!

Όταν ανέλαβε ο Μαρινάκης ο Ολυμπιακός προερχόταν από μια κακή χρονιά αλλά αυτό του έδωσε κίνητρο για να επαναφέρει την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή. Πάμε να δούμε τι κινήσεις έγιναν στο θέμα προπονητής.

Ο προπονητής παίζει τεράστιο ρόλο σε μια ομάδα αλλά και η φιλοσοφία που έχει αν ταιριάζει στο δυναμικό που έχει για να δουλέψει. Στο λιμάνι έχουν έρθει αρκετοί προπονητές άλλοι που αγαπήθηκαν και πρόσφεραν πάρα πολλά και άλλοι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν που λέμε. Η μεγάλη καψούρα του ιδιοκτήτη των «ερυθρόλευκων» ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο ίδιο ο πρόεδρος ταξίδεψε στην Ισπανία για να φέρει τον Βαλβέρδε πίσω στο Ολυμπιακό και τα κατάφερε.

Δεν ήταν όλοι οι προπονητές στον Ολυμπιακό όμως επιτυχημένοι. Ποιος θα θυμάται τους Μπέντο,Χάσι,Σάντσεθ. Το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Πειραιωτών έχουν γράψει όμως οι: Βαλβέρδε,Μίτσελ,Σίλβα αλλά και ο στρατιώτης Λεμονής που είναι πάντα στα «όπλα» για την αγαπημένη του ομάδα.

Άτυχες επιλογές που δεν βγήκαν ποτέ αλλά και επιλογές που θα λησμονούνται για πάντα στον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι ότι ο κύριος Μαρινάκης δεν δίστασε ποτέ να πάρει αποφάσεις για το καλό του συλλόγου. Ένας πρόεδρος-οπαδός που θέλουν οι φίλαθλοι να τους αντιπροσωπεύει. Ο πρόεδρος παρέχει τα πάντα στους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές που φορούν την φανέλα του θρύλου.

Ισχυρός χαρακτήρας, επιτυχημένος επιχειρηματίας μα πάνω από όλα Ολυμπιακός! Έχει ακούσει διάφορα αλλά εκείνος προτιμάει να δουλεύει σκληρά για το καλό της ομάδας. Έχει καταφέρει να καταξιωθεί ο Ολυμπιακός επί ημερών του στην Ευρώπη, να είναι ένας σύλλογος που σέβονται όλοι οι αντίπαλοι του και να μιλάνε για τα καλύτερα λόγια τους «ερυθρόλευκους».

Τα τελευταία 2 χρόνια οι Πειραιώτες έχασαν το πρωτάθλημα αλλά δεν τους επηρέασε καθόλου, συνέχισαν να εργάζονται σκληρά αντιλήφθηκαν τα λάθη τους και με πίστη προς το πρόσωπο του Πέδρο Μαρτίνς φέτος θα κατακτήσουν ένα πρωτάθλημα που θα πανηγυριστεί πολύ όπως κάποτε στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά!

Να δούμε όμως και τι γίνεται τα 10 χρόνια που είναι πρόεδρος ο Μαρινάκης και με πόση διαφορά παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός:

2010/11

Ολυμπιακός-ΠΑΟ 73-60

2011/12

Ολυμπιακός-ΠΑΟ 73-66

2012/13

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 77-62

2013/14

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 86-69

2014/15

Ολυμπιακός-ΠΑΟ 78-60

2015/16

Ολυμπιακός-ΠΑΟ 85-35

2016/17

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 67-61

2017/18

ΑΕΚ-3ος Ολυμπιακός 70-57

2018/2019

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 80-75

2019/20

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 72-55

Έχουν μείνει ακόμα 8 αγωνιστικές και στον Ολυμπιακό θέλουν να το πάρουν αήττητο. Ένα αήττητο που θα γράψει ιστορία. Ο ΠΑΟΚ ακόμα και το -6 να μην είχε θα ήταν πίσω από τους «ερυθρόλευκους» στο -16.