Σαλπιγγίδης: Το ταβάνι του ΠΑΟΚ και ο ανώτερος Ολυμπιακός

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης παραδέχθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την ανωτερότητα του Ολυμπιακού έναντι του ΠΑΟΚ.

Σαλπιγγίδης: Το ταβάνι του ΠΑΟΚ και ο ανώτερος Ολυμπιακός

O Δημήτρης Σαλπιγγίδης φιλοξενήθηκε στον Μetropolis 95.5 και μίλησε για τη μέχρι τώρα παρουσία αλλά και το μέλλον του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ:

«Όλοι περιμέναμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ ήταν καλύτερος αλλά δεν αρκούσε ούτε αυτό. Είχε ευκαιρίες για να κερδίσει αλλά δεν ολοκληρώθηκαν οι φάσεις. Μετρά μόλις ένα βαθμό στις δύο αγωνιστικές».

Για το εάν είναι ψυχολογικό το ζήτημα του ΠΑΟΚ:

«Είναι ένας παράγοντας που έχει επηρεάσει αλλά δεν επηρεάζει μόνο αυτό. Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερο ρόστερ και βάθος από τον Ολυμπιακό αλλά είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αυτό έφερε αυτή τη διαφορά και η αφαίρεση βαθμών τη μεγάλωσε. Η αποχώρηση του προπονητή, η έλευση ενός νέου, η έλλειψη χρόνου να δημιουργήσει την ομάδα και μια ταυτότητα. Πέρυσι υπήρχαν παίκτες που ήταν καλύτερο από φέτος. Παρόλα αυτά η εικόνα της ομάδας δεν ήταν κακή αλλά δεν ήταν και αυτή που περίμενε ο κόσμος. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η διακοπή υπήρχε για τις άλλες ομάδες αλλά και ότι υπάρχει ο Ολυμπιακός που είναι καλή ομάδα και έχει ταυτότητα. Είναι καλύτερη η εικόνα του στον αγωνιστικό σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά».

Για την επίθεση του ΠΑΟΚ και τον Σφιντέρσκι:

«Αυτό το ξέρει ο προπονητής. Έχει δυο ικανούς επιθετικούς η ομάδα αλλά το γιατί δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις φάσεις δεν το γνωρίζω. Ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα τι συμβαίνει. Ο ΠΑΟΚ έχει το πρόβλημα του γκολ αλλά έχει δύο ικανότατους επιθετικούς και μια μεσαία γραμμή με πολλά γκολ»

Για την απουσία του Μίσιτς:

«Ήταν η ραχοκοκαλιά του κέντρου, ότι καλύτερο παρουσίασε η ομάδα στο κέντρο. Πολύ σημαντική η απουσία του»

Για τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός είχε μια πιο ήρεμη χρονιά. Πιο σταθερή εικόνα, ένα πλάνο και μια ταυτότητα. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά προβλήματα και αυτά βοήθησαν τον Ολυμπιακό να πάρει διαφορά. Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερο ρόστερ».

Για το εάν θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ:

«Είναι λογικό να έρθει μια αντίδραση. Ακόμη και στο προηγούμενο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να περάσει μια εύκολη ημέρα και θα μιλούσαμε για μια κακή παρένθεση εάν νικούσε».

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΠΑΟΚ:

«Δεν πρέπει να φέρνουμε την καταστροφή. Δεν μπορούμε να τους βγάλουμε άχρηστους και ασύνθετους τους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από τις άλλες με εξαίρεση τον Ολυμπιακό που είναι ανταγωνιστικός. Δεν υπάρχει αυτή η σιγουριά φέτος.

Η εικόνα της ομάδας πέρυσι έπιασε ταβάνι. Όταν μια ομάδα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και κυριαρχεί και δημιουργεί φάσεις τι να περιμένεις μετά; Δεν θεωρώ ότι έχει κλείσει ο κύκλος. Προσπαθείς να διατηρήσεις το επίπεδο. Πόσο καλύτερα θα μπορούσε να πάει ο ΠΑΟΚ σε σύγκριση με πέρυσι;

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιδράσει. Η εμπειρία μου δείχνει ότι μια ομάδα που έχει δυνατότητες μέσα από ένα μεγάλο παιχνίδι μπορεί να αναγεννηθεί. Όσο καλά και να έπαιξε η ΑΕΚ στην Κρήτη, θεωρώ ότι είναι καλύτερος ο ΠΑΟΚ και μπορεί να αντιδράσει. Εάν έβαζε τα γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα κέρδισε με 0-6».

Για το Κύπελλο:

«Είναι αμφίρροπα τα πράγματα. Αγωνιστικά οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Υπάρχει πίεση, τα πλέι οφ. Εκεί θα πρέπει να μιλήσουν οι προσωπικότητες. Είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη πραγματικά».