Γιατί έχει “καψουρευτεί” τον Πεδρόσα ο Μαρτίνς

Ο 21χρονος Πορτογάλος μέσος της Σετούμπαλ ανήκει στην κατηγορία των “πολυεργαλείων” και για αυτό το λόγο ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει εισηγηθεί την απόκτησή του.

Γιατί έχει “καψουρευτεί” τον Πεδρόσα ο Μαρτίνς

Πολύς ντόρος έχει γίνει εδώ και έναν μήνα γύρω από τον Αντρέ Πεντρόσα και το ενδιαφέρον που έχει εκφράσει ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του.

Πρώτα απ' όλα πρόκειται για μία περίπτωση που φέρει 100% τη σφραγίδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ο άνθρωπος που έχει “καψουρευτεί” τον 21χρονο μέσο της Σετούμπαλ και έχει εισηγηθεί στη διοίκηση τη μετακίνησή του στους Πειραιώτες.

Για ποιο λόγο όμως έχει φτάσει ο Μαρτίνς στο σημείο να υποστηρίζει ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα του λύσει τα χέρια κατά τη διάρκεια της επόμενης αγωνιστικής περιόδου;

Ο Αντρέ Πεδρόσα είναι από τους ποδοσφαιριστές – πολυεργαλεία. Η κανονική του θέση είναι κάτι σαν τον Αντρέ Μαρτίνς. Δηλαδή “οκτάρι”...

Το θέμα όμως είναι ότι εν αντιθέσει με τον συμπατριώτη του που έπαιζε το πολύ-πολύ και πίσω από τον φορ, ο Πεδρόσα έχει τη δυνατότητα λόγω του ύψους του (1.82μ.) και της ταχύτητάς του, να βοηθήσει και σε ρόλο “εξαριού”, αλλά και σε ρόλο στόπερ!

Στη Σετούμπαλ έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και στο κέντρο της άμυνας σε ορισμένα ματς και τα είχε πάει μια χαρά. Βέβαια, άλλες οι απαιτήσεις του πορτογαλικού συλλόγου και άλλες του Ολυμπιακού.

Το θετικό πάντως είναι ότι ο Πεδρόσα είναι ένας ποδοσφαιριστής που ο Μαρτίνς μπορεί να τον αξιοποιήσει σε παραπάνω από δύο θέσεις.

Όσο για το κόστος της μεταγραφής του; Το γεγονός ότι έχει τσακωθεί με την Σετούμπαλ επειδή δεν κάνει επέκταση του συμβολαίου του (είναι δεσμευμένος εώς το 2020), έχει οδηγήσει την ομάδα του στο σημείο να δείχνει αποφασισμένη για να του... βγάλει τα συκώτια!

Από εκεί που η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται λίγο κάτω από το εκατομμύριο, η Σετούμπαλ σε πρώτη φάση ζητάει τα διπλάσια. Ακόμα βέβαια είμαστε στις 23 Μαϊου και υπάρχει ακόμα χρόνος για να ρίξει τις απαιτήσεις της η πορτογαλική ομάδα. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η πρώτη συγκέντρωση στο Ρέντη είναι προγραμματισμένη στις 15 Ιουνίου και η αναχώρηση για την Αυστρία δέκα μέρες αργότερα.

Ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να τον αποκτήσει. Είναι σε ανοικτή γραμμή με την Σετούμπαλ και εκτιμάται ότι στο τέλος θα τα καταφέρει, γιατί και η Σετούμπαλ δεν μπορεί να κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή που έχει κάνει την “επανάστασή” του και δεν θέλει να συνεχίσει στο “Εστάδιο ντο Μπονφίμ”.