Ο Ολυμπιακός και οι καταϊδρωμένοι

Από νωρίς ο Ολυμπιακός «έκλεψε» την όποια δόξα μπορούσε να αποκτήσει μια διαδικασία σαν τα πλέι οφ, έστω και με τη συμμετοχή του πρώτου στη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός και οι καταϊδρωμένοι

Κι όταν λέμε νωρίς δεν εννοούμε το δίλεπτο του αγώνα με τον Άρη 27’-28’, διάστημα στο οποίο ο Καμαρά σκόραρε πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ, αλλά πριν καν ολοκληρωθούν οι 26 αγωνιστικές. Από εκείνο το 0-1 στην Τούμπα, που επαναλήφθηκε πριν από μια εβδομάδα και απλά επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε αντίπαλο φέτος στην κούρσα προς τον τίτλο.

Το ματς με τον Άρη ήταν η επιβεβαίωση ότι ο Ολυμπιακός στις εναπομείνασες 8 αγωνιστικές θα παίξει αντίπαλος με την ιστορία του, κυνηγώντας ανεπανάληπτα ρεκόρ, για τα οποία θα έχουμε καιρό να τα αναλύσουμε. Ένα από αυτά είναι και της καλύτερης άμυνας όλων των εποχών, το οποίο όμως απειλείται μόνο και μόνο λόγω Άρη! Σημειώστε ότι από τις δέκα φορές που ο Ζοσέ Σα έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του, οι τέσσερις ήταν σε παιχνίδια με αντίπαλο τον Άρη! Τρία γκολ στο «Καραϊσκάκης» και ένα στο «Κλ. Βικελίδης»! Στους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης οφείλεται το 40% του «ερυθρόλευκου» παθητικού.

Ωστόσο όσο προχωρούν τα πλέι οφ αποδεικνύεται ότι μετά τον Ολυμπιακό είναι το χάος... Μένει να δούμε ποιος θα καταταγεί δεύτερος... Επί του παρόντος στη δεύτερη προνομιούχο θέση βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία μετά τη νίκη της στο Ηράκλειο πέρασε τον... καταϊδρωμένο ΠΑΟΚ, ο οποίος όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στη διαδικασία των πλέι οφ, αλλά ούτε να σκοράρει!

Η περίοδος ντεφορμαρίσματος της ομάδας του Άμπελ Φερέιρα παρατείνεται. Δεν έχει να κάνει με τους δικαστικούς μπελάδες που προέκυψαν από τις αποκαλύψεις συνιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Ακόμα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο μοιάζει ανήμπορη να ακολουθήσει τους τρελούς ρυθμούς του Ολυμπιακού. Σημειώστε ότι στα τελευταία 4 παιχνίδια πρωταθλήματος, δεν έχει νίκη. Έχει υποχρεωθεί σε δύο ήττες στην Τούμπα από τους «ερυθρόλευκους» και έχει υποχρεωθεί σε ισοπαλίες στην Ξάνθη και στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Τέσσερα ματς, δύο βαθμοί, ένα γκολ!

Βλέποντας αυτόν τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ αναθάρρησε και με μεστή εμφάνιση στο Ηράκλειο πήρε τη νίκη, που τη βάζει σε θέση οδηγού όσον αφορά τη 2η θέση. Τελείως αλλαγμένη αγωνιστικά σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό, η «Ένωση»… έπνιξε από νωρίς τον ΟΦΗ και δίκαια πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στα μίνι έξτρα πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρότι δεν έχει νίκη παραμένει αήττητος στα δύο πρώτα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, το ταβάνι του θα φανεί την ερχόμενη Κυριακή, που θα κληθεί να βγει πρώτη φορά εκτός ΟΑΚΑ, παίζοντας στην πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος, το «Καραϊσκάκης».

Η αλήθεια είναι ότι αν περιμένει κάτι φέτος ο κόσμος του Ολυμπιακού, έστω και αν δεν θα είναι παρών, είναι το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο και η ρεβάνς Κυπέλλου με το ΠΑΟΚ. Για το γεγονός ότι όλο το ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον «Δικέφαλο του Βορρά» ευθύνεται ο υπερήλικος (αγωνιστικά) και μεγάλος βιρτουόζος της μπάλας, Βαλμπουενά, ο «εκτελεστής» Ελ Αραμπί, ο «καθηγητής» Πέδρο Μαρτίνς και η παρέα τους...