Ένινγκ: «Δεν συμφωνώ με το πρόγραμμα του Κυπέλλου»

Την αντίθεση του με τον καταρτισμό του προγράμματος της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου εξέφρασε ο προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ.

Ένινγκ: «Δεν συμφωνώ με το πρόγραμμα του Κυπέλλου»

Στα κανάλια Novasports παραχώρησε δηλώσεις ο Μίχαελ Ένινγκ. Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στο παιχνίδι των playoff με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως διαφωνεί με το πρόγραμμα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κύπελλο: Πότε παίζουν Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, Άρης - ΑΕΚ

Συγκεκριμένα ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε: «Δεν συμφωνώ με τον τρόπο που καταρτίστηκε το πρόγραμμα του Κυπέλλου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα γίνουν τόσο νωρίς οι ημιτελικοί αγώνες του Κυπέλλου. Συν τοις άλλοις είναι καλοκαίρι και το παιχνίδι θα έπρεπε να γίνει βράδυ. Πιο σωστή ήταν η αρχική σχέση, να γίνονταν πρώτα τα παιχνίδια των Playoffs, μετά οι ημιτελικοί και ο τελικός να γινόταν μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος. Διαφωνώ με τον προγραμματισμό και με το γεγονός ότι θα παίξουμε με την ΑΕΚ δύο φορές σε διάστημα τεσσάρων ημερών».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παρουσίας θεατών στις κερκίδες υποστηρίζοντας: «Προέχει η ασφάλεια των ανθρώπων αλλά για την ομάδα μου θα είναι μεγάλη βοήθεια ακόμη κι αν επιτραπεί η είσοδος… ενός φιλάθλου. Ξέρουμε ότι ο κόσμος μας θέλει να έρθει και να δει τον αγώνα. Αν ο αγώνας πήγαινε λίγο πιο πίσω χρονικά, ίσως θα υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα παρουσίας φιλάθλων στις κερκίδες».

Όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής (14/6, 21:30) κόντρα στον Ολυμπιακό ο Ένινγκ σχολίασε: «Χαίρομαι όταν έχουμε τέτοια παιχνίδια μπροστά μας. Είναι μεγάλη πρόκληση να παίζεις με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και μιας ομάδας η οποία φέτος έκανε σπουδαίες ευρωπαϊκές εμφανίσεις. Πηγαίνουμε στον αγώνα έχοντας κίνητρο και φυσικά τη διάθεση για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».