Βγαίνουν οι ημερομηνίες στην Ευρώπη για Ολυμπιακό

Κρίσιμη η συνεδρίαση της UEFA (17-18/6) για τον Ολυμπιακό, καθώς στο λιμάνι θα ενημερωθούν όχι μόνο για τη ρεβάνς με τη Γουλβς και το Final 8 του Europa League αλλά και για τα προκριματικά της επόμενης σεζόν.

Βγαίνουν οι ημερομηνίες στην Ευρώπη για Ολυμπιακό

Το διήμερο 17-18 Ιουνίου στη Νιόν θα συζητηθούν αρκετά πράγματα στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA που θα αφορούν το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν κρίσιμη τη συνεδρίαση, γιατί πολύ απλά θα πληροφορηθούν τις ημερομηνίες όχι μόνο του επαναληπτικού με τη Γουλβς (το πιθανότερο σενάριο είναι να πάει σε ουδέτερο γήπεδο εκτός Αγγλίας) και του Final 8 του Europa League (η «Bild» έγραψε ότι θα γίνει στην Κολονία), αλλά και των προκριματικών της επόμενης σεζόν. Επιπλέον θα ξεκαθαρίσει και το φορμάτ των προκριματικών, αν θα είναι μονά νοκ άουτ παιχνίδια ή όχι.

Αν ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του την επόμενη σεζόν γύρω στις 15 με 20 Σεπτεμβρίου, τότε θα υπάρχει ένα περιθώριο για να γίνει μία μίνι προετοιμασία μετά το τέλος της φετινής σεζόν, ακόμα κι αν φτάσει στον τελικό του Europa League. Δεν θα είναι φυσικά πολλές μέρες. Μιλάμε για το πολύ μία εβδομάδα αν θα φύγουν οι «ερυθρόλευκοι» για το εξωτερικό προκειμένου να λάβουν μέρος σε κάποιο τουρνουά. Δεν τίθεται δηλαδή θέμα προετοιμασίας τύπου... Ζέεφελντ.

Αν όμως η UEFA αποφασίσει να «στριμώξει» για τα καλά το πρόγραμμα και βάλει τα προκριματικά στις αρχές Σεπτεμβρίου, τότε οι παίκτες απλώς θα κάνουν... συντήρηση στις προπονήσεις στον Ρέντη και όχι καλοκαιρινή προετοιμασία.

Η UEFA λοιπόν θα βγάλει ένα προσχέδιο. Σε πρώτη φάση ο Πέδρο Μαρτίνς θα δει σε ποιο μέρος και πότε θα γίνει ο επαναληπτικός με τη Γουλβς. Είχε ακουστεί ότι πήγαινε προς 13 Αυγούστου, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Φημολογείται ότι μπορεί να γίνει στις 6 Αυγούστου. Υπομονή έως την Πέμπτη (18/6)...