Κούγιας: Οι «υπόγειες διαδρομές» και ο ρόλος των Αλαφούζου, Σαββίδη στις εκλογές της Super League

Ο Αλέξης Κούγιας έστειλε επιστολή στον Μηνά Λυσάνδρου, διαφωνώντας με την ημερομηνία των εκλογών στη Super League κι αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο του Γιάννη Αλαφούζου.

Κούγιας: Οι «υπόγειες διαδρομές» και ο ρόλος των Αλαφούζου, Σαββίδη στις εκλογές της Super League

Ο Αλέξης Κούγιας, που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την προεδρία της λίγκας, θεωρεί ότι ο ορισμός των εκλογών την Παρασκευή 19/6 εξυπηρετεί τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά η επιστολή Κούγια:

«Ο κ. Λυσάνδρου γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια ότι θα προκηρύξει εκλογές για τον νέο Πρόεδρο του Συνεταιρισμού για την Παρασκευή 19/6, δηλαδή 11 ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετη με αυτή την επιλογή του κ. Λυσάνδρου, η οποία κατά την κρίση μας εξυπηρετεί μόνο υπόγειες διαδρομές και άλλωστε είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για το τι υπόσχεται στις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Αλαφούζος, που πρόσφατα επανέκαμψε δριμύτερος στο ποδόσφαιρο και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτή η επίσπευση έχει σχέση με τις διαδικασίες πωλήσεως σημαντικού ποσοστού των μετοχών του ΣΚΑΙ στον κ. Ιβάν Σαββίδη και της αντιστοίχου αναλήψεως του μάνατζμεντ του ακραία ζημιογόνου για τον κ. Ιβάν Σαββίδη τηλεοπτικού σταθμού OPEN, γιατί θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ιστορικά δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά για την πρόοδο των επιχειρηματικών τους σχεδίων, γι' αυτό άλλωστε έχουν αδειάσει τα γήπεδα από οπαδούς και το κορυφαίο κοινωνικό γεγονός παγκοσμίως, το ποδόσφαιρο, εκπροσωπείται από ανύπαρκτες κοινωνικά, επαγγελματικά και ποδοσφαιρικά προσωπικότητες στα θεσμικά όργανα και γι' αυτό έχει πλήρως υποβαθμιστεί.

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Αλέξης Κούγιας, θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του Συνεταιρισμού όποτε και αν γίνουν αυτές και γι' αυτό τον λόγο την επόμενη εβδομάδα θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Super League στην Αθήνα.

Για την ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας

Πρόεδρος του ΔΣ».