Ο κυρίαρχος Ολυμπιακός και η επιστροφή των στημένων!

Εφαρμόζοντας την ίδια «συνταγή Μαρτίνς» ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του απέναντι στον ΠΑΟΚ νικώντας τον για δεύτερη φορά φέτος μέσα στην Τούμπα και σφιχταγκάλιασε τον τίτλο του πρωταθλητή! Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Ο κυρίαρχος Ολυμπιακός και η επιστροφή των στημένων!

Η 1η αγωνιστική των πλέι οφ έμελλε να είναι και η… φαρμακερή σε ό,τι έχει να κάνει με τον φετινό πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε ξανά την κυριαρχία του νικώντας για δεύτερη φορά φέτος στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ και πλέον είναι «αγκαλιά» με την επιστροφή του στους τίτλους, εκτοξεύοντας τη διαφορά τους στο +17!

Η… συνταγή της επιτυχίας ήταν σχεδόν απαράλλαχτη με αυτή της προηγούμενης νίκης επί του «δικεφάλου του Βορρά» στη Θεσσαλονίκη, με τους «ερυθρόλευκους» του Μαρτίνς να «χτυπούν» νωρίς και ακολούθως να κρατούν με άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ήθελε αλλά απλά δεν μπορούσε.

Λίγο αργότερα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αλληλλοεξουδετερώνονταν στο ΟΑΚΑ, με τους «κιτρινόμαυρους» να μη μπορούν να εκμεταλλευτούν το «δώρο» του Ολυμπιακού στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Πέραν αυτών, γενικότερα κατά την 1η αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ είχαμε αποθέωση των στημένων! Για του λόγου το αληθές, ο… χορός των γκολ από στημένα ξεκίνησε από τη σαββατιάτικη αναμέτρηση του Άρη με τον ΟΦΗ, με το άπιαστο απευθείας φάουλ του Μπρούνο Γκάμα για το 2-1 των «κιτρίνων».

Ακολούθησε το ματς της ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου και τα τρία τέρματα σημειώθηκαν ή ξεκίνησαν από στημένα, καθώς το 1-0 προήλθε από κόρνερ, το 1-1 έγινε με το πέναλτι-γκολ του Μπαράλες και το 1-2 με το εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Λουίς Φερνάντες.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία συγκαταλέγεται και η φάση του 7ου λεπτού στον αγώνα της Τούμπας, όπου το ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί ήρθε από φάση διαρκείας που είχε ξεκινήσει από το κόρνερ του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ιδιαίτερα μνεία αξίζει να γίνει για την οριακή νίκη του Πανιωνίου επί του Βόλου, όπου η νεοσμυρνιώτικη ομάδα έδειξε τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα που τη διακρίνει διαχρονικά.

Πεισματάρηδες οι «κυανέρυθροι» απλά αρνούνται να υποβιβαστούν, βρίσκοντας τον τρόπο να υπερκεράσουν το εμπόδιο του Βόλου και να πλησιάσουν στο -3 τον Παναιτωλικό, ο οποίος σήμερα έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Λαμίας