Ολυμπιακός: Προκαλούν ζαλάδα Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί

Οι αριθμοί των Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί προκαλούν ίλιγγο, αφού πρόκειται για τους δύο ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει από το χέρι τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Προκαλούν ζαλάδα Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί

Στις 12 Μαρτίου ο Ολυμπιακός είχε παίξει το τελευταίο του παιχνίδι με αντίπαλο τη Γουλβς για το Europa League. Μετά από εκείνο το ματς ήρθε η διακοπή λόγω της πανδημίας και μετά από τρεις μήνες που ξεκίνησαν και πάλι τα ματς κανείς δεν θα μπορούσε να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι εικόνα θα παρουσίαζε η ομάδα του Πειραιά.

Όλο αυτό το διάστημα εκείνο που έβγαινε από τον Ρέντη ήταν ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και πως οι ποδοσφαιριστές γύρισαν σε πολύ καλή κατάσταση. Φυσικά όλα αυτά περιμένεις να τα διαπιστώσεις και να τα δεις στο γήπεδο. Εκεί είναι ο καθρέπτης της δουλειάς που γίνεται.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην Τούμπα ανάγκασαν τους αντιπάλους τους να παραδεχτούν πως ακόμη και μετά από αυτή τη δοκιμασία επέστρεψαν στο ίδιο καλή κατάσταση. Στην Τούμπα ο Ολυμπιακός έβγαλε ένα εξαιρετικό πρόσωπο και το σημαντικότερο ήταν πως είχε σοβαρότητα και θέληση.

Και είναι αλήθεια ότι όταν βλέπεις δύο ποδοσφαιριστές όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί να γυρίζουν «καυτοί» τότε κάτι γίνεται πολύ σωστά. Και στεκόμαστε σε αυτούς, διότι μπορεί να έχει γίνει κουραστικό, αλλά ο ένας δημιουργεί και ο άλλος σκοράρει. Μερικές φορές αισθάνεσαι πως κάνουν πλάκα, όμως, δεν είναι έτσι.

Και έχουν σημασία αυτά τα δύο πρόσωπα, διότι και ηλικιακά αν το δει κανείς είναι ακόμα πιο δύσκολο να γυρίσουν σε υψηλό επίπεδο. Ο Ελ Αραμπί είναι 33 ετών και ο Βαλμπουενά στα 36 του χρόνια. Κι όμως αυτοί οι δύο γύρισαν σε πολύ υψηλό επίπεδο και ήταν οι πρωταγωνιστές της φάσης που έκρινε το παιχνίδι. Δύο ποδοσφαιριστές που δίνουν το παράδειγμα σε όλους τους συμπαίκτες τους και οι οποίοι πήραν τον Ολυμπιακό από το χέρι όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Για τον Ματιέ πλέον έχουν στερέψει τα λόγια. Στη φάση του γκολ ο Γάλλος πιέζει και εκμεταλλεύεται το λάθος του Βιεϊρίνια. Στα 36 του παίζει με το μαχαίρι στα δόντια και να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί την κατάκτηση του τίτλου. Αντί επιλόγου απλά παραθέτουμε τους αριθμούς των δύο ποδοσφαιριστών για να καταλάβετε τι έχουν κάνει φέτος. Ο Ελ Αραμπί έχει 24 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και ο Βαλμπουενά 8 γκολ και 22 ασιστ!