Αλμπάνης: «Στα playoff κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο»

Ο Χρήστος Αλμπάνης μίλησε στην κάμερα της NOVA για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό αλλά και για την επιστροφή του πρωταθλήματος στη δράση. 

Αλμπάνης: «Στα playoff κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο»

Στη NOVA παραχώρησε δηλώσεις ο Χρήστος Αλμπάνης με αφορμή την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (7/6, 21:30). Ο ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων» δήλωσε:

Για το διάστημα της καραντίνας: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Το ζήσαμε όλοι για πρώτη φορά. Ήταν ένα περίεργο διάστημα, να είσαι σε αποχή 1,5 μήνα. Είμαστε όμως και πάλι πίσω. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες και να αντεπεξέλθουμε».

Για τον κίνδυνο τραυματισμού: «Καταρχήν, θα ήθελα να πω ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο έχει τηρηθεί άριστα και πολύ καλά απ’ τις ομάδες. Στήθηκε ένας χρόνος 3-4 εβδομάδων για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία καλή φυσική κατάσταση. Αφού έχει ο πρωταρχικός φόβος των αθλητών, που ήταν υγειά τους, δηλαδή να μην εμφανιστούν κρούσματα, μετά είναι η σωματική ακεραιότητα και τι επιπτώσεις θα δημιουργήσει αυτή η εποχή στο σώμα του καθενός».

Για το που δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα με τον Καρέρα: «Σε όλα τα κομμάτια. Στη φυσική μας κατάσταση, στην τακτική – ένα στοιχείο που αρέσει στον προπονητή μας – και τώρα έχουμε μπει σε ρυθμό να προσαρμοστούμε και να προσαρμόσουμε τον αντίπαλο στα δεδομένα μας».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Δεν γνωρίζω πως θα κυμανθεί το παιχνίδι, τον ρυθμό και την απόδοση των δυο ομάδων. Το επίπεδο και ο ρυθμός δεν βρίσκεται εκεί που ήταν πριν τη διακοπή. Ελπίζω απ’ τη μεριά μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι μια ομάδα να φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω. Έχει αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Εμείς θέλουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό».

Για τη σημασία της νίκης: «Όπως κάθε ντέρμπι είναι τα παιχνίδια που περιμένει κάθε ποδοσφαιριστής, που θέλει να τα κερδίζει. Στα plyoff κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο και πρέπει να καταβάλλουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για το πιο παίκτη του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει: «Δύσκολη ερώτηση. Και ο Ζαχίντ και ο Μακέντα».

Για τους στόχους της ΑΕΚ: «Να πάρουμε τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα επειδή το ποδόσφαιρο είναι πάντα απρόβλεπτο, κανείς δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να προκύψει. Όπως και το Κύπελλο φυσικά».

Για την κίνηση της ΑΕΚ εναντίον του ρατσισμού: «Είναι πάρα πολύ όμορφο μήνυμα. Είμαστε κάτι παραπάνω από αθλητές και όταν έχεις μία απήχηση στην κοινωνία θα πρέπει κι εσύ να βοηθάς ώστε να βελτιωθεί και να ανθίσει».