Παιχνίδι δύο... αγνώστων

Το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός θα είναι το πιο περίεργο παιχνίδι στην ιστορία των δύο ομάδων, καθώς πρόκειται για ένα ματς ανάμεσα σε δύο... αγνώστους, όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό!

Παιχνίδι δύο... αγνώστων

Κάνει τεράστιο λάθος όποιος πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ γνωρίζονται! Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά το τρίμηνο «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο, ούτε ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει τι θα συναντήσει, ούτε φυσικά και ο Αμπέλ Φερέιρα. Η μόνη εικόνα που έχουν οι δύο προπονητές είναι από τις... διαρροές των όσων γίνονται στις προπονήσεις στον Τύπο. Ούτε φιλικά, ούτε εικόνα από την προετοιμασία. Τακτικά γνωρίζονται οι δύο ομάδες. Από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης όμως έχουν «μαύρα μεσάνυχτα».

Αν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία και το ματς γινόταν κανονικότατα στις 15 Μαρτίου, τότε δεν χωρούσε αμφιβολία για το ποιος θα ήταν ο νικητής. Ο ΠΑΟΚ χωρίς Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλη και Αουγκούστο θα συναντούσε έναν Ολυμπιακό που πήγαινε... τρένο εκείνη την περίοδο!

Θεωρητικά, στο αυριανό ματς της Τούμπας (7.6, 19.30), αν κάποιος έπρεπε να στοιχηματίσει «ντε και καλά» ότι θα βγει νικητής από την αναμέτρηση, οι περισσότεροι θα πόνταραν στους Πειραιώτες. Ωστόσο, πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταξύ δύο... αγνώστων, όσο κι αν ακούγεται παράλογο ή υπερβολικό.

Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει έναν ΠΑΟΚ που θα έχει αρκετές αλλαγές στην αμυντική του γραμμή, αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ο Μαρτίνς ποια θα είναι π.χ. η κατάσταση των Μάτος, Βαρέλα, Μιχάι και Βιεϊρίνια. Το ίδιο «προνόμιο» φυσικά έχει και ο Ολυμπιακός. Ο «Δικέφαλος» δεν γνωρίζει αν είναι σε καλή ή κακή περίοδο ο Ελ Αραμπί, ο Μασούρας, ο Βαλμπουενά ή όποιος άλλος επιλεγεί για την επιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων».

Θα είναι το πιο περίεργο ματς στην ιστορία των δύο συλλόγων. Κεκλεισμένων των θυρών έχουν ξαναπαίξει οι δύο ομάδες πολλές φορές, τόσο στο Καραϊσκάκη, όσο και στην Τούμπα. Μάλιστα, αρκετά εξ αυτών ήταν τόσο αμφίρροπα που είχαν προκύψει και εκπλήξεις.

Όμως, τώρα δεν αποτελεί μυστήριο μόνο το πόσο θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων η «παγωμάρα» της Τούμπας από τις άδειες εξέδρες. Μυστήριο αποτελεί η κατάσταση των δύο «μονομάχων». Από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού προκύπτει ότι οι παίκτες του στις προπονήσεις έχουν «αγγίξει» την κατάσταση που ήταν προ «lockdown»! Από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ προκύπτει ότι οι παίκτες του Φερέιρα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πριν από τρεις μήνες. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο χορτάρι σε λίγες ώρες.

Το ερώτημα επίσης είναι αν θα δούμε ματσάρα ή «σούπα». Δυστυχώς, η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι τις περισσότερες φορές τα παιχνίδια που είναι κεκλεισμένων των θυρών δεν είναι θεαματικά. Πόσω μάλλον τώρα που έχει προηγηθεί και μία πανδημία. Μακάρι το αυριανό να αποτελέσει την εξαίρεση...

Ο Μαρτίνς πάντως επιλέγει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και βάσει των όσων μαθαίνουμε από τις προπονήσεις, θα είναι απόλυτα δίκαιος στην απόφασή του. Οι Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Μασούρας και Ελ Αραμπί θα πάρουν φανέλα βασικού. Απομένει να δούμε σήμερα όλες αυτές τις «ομορφιές» που μαθαίνουμε ότι κάνουν στον Ρέντη. Το σημαντικό είναι ότι ανέβηκαν αποφασισμένοι για να «τελειώσουν» τον ΠΑΟΚ! Υπομονή... Σε λίγες ώρες θα τα μάθουμε όλα.