Το πρωτάθλημα αρχίζει, αλλά πώς θα τελειώσει;

Η Super League αρχίζει ξανά, αλλά μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι θα ολοκληρωθεί ομαλά και δίχως "ανορθογραφίες";

Το πρωτάθλημα αρχίζει, αλλά πώς θα τελειώσει;

Έφτασε λοιπόν η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Ποδόσφαιρο! Καλή η Bundesliga, ωραίο το πρωτάθλημα Δανίας και της Πορτογαλίας, αλλά η Super League έχει... άλλη χάρη! Όταν έχεις τρεις μήνες να δεις ελληνικό ντέρμπι, όσο να ‘ναι είναι κάτι που σου λείπει. ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Παναθηναϊκός έχει η πρεμιέρα των play off, δύο παιχνίδια με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Από τη μία ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα αήττητος και να γράψει τη δική του ιστορία. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ θέλει να μειώσει τη διαφορά από τους «ερυθρόλευκους» για να δικαιολογηθεί στους οπαδούς του ότι έχασε το πρωτάθλημα λόγω της ΕΕΑ. Η δε ΑΕΚ επιθυμεί να βγάλει «νοκ άουτ» τον ΠΑΟΚ και να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League που δίνει η 2η θέση. Για τον Παναθηναϊκό θα είναι ένας πολύ περίεργος μήνας, γιατί θα παρουσιάσει ενδιαφέρον πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες του γνωρίζοντας ότι ο Δώνης θα αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της σεζόν.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει και η μάχη της «ουράς». Ναι μεν ο Πανιώνιος οδεύει ολοταχώς για τον απευθείας υποβιβασμό του αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, αλλά θα γίνει μεγάλη «μάχη» ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Ξάνθη για το ποιος θα παίξει στα μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Super League 2. Σας παραθέσαμε λοιπόν ορισμένους λόγους που θα έχει άλλη χάρη το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ξεκινάει λοιπόν το ποδόσφαιρο στη χώρα μας... Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα ολοκληρωθεί ομαλά η Super League. Και το λέμε αυτό, γιατί τον τελευταίο καιρό έχουν συμβεί πολλά περίεργα περιστατικά. Πρωταγωνίστρια σε πολλά εξ αυτών η ΕΠΟ με πιο πρόσφατο τα όσα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της. Η αρχική της εισήγηση/απόφαση να ολοκληρωθεί και τυπικά η σεζόν στις 31 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μένουν τυπικά ελεύθεροι την 1η Αυγούστου οι Ομάρ, Τοροσίδης, Αβραάμ και Γκασπάρ και να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχή στη ρεβάνς με την Γουλβς (πιθανότατα θα γίνει 13/8), ήταν μία απόφαση που προκάλεσε γέλια ακόμα και στο...Γουλβερχάμπτον. Έστω και με καθυστέρηση το πήραν πίσω οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ΕΠΟ πήγε να γράψει... ιστορία και να βάλει τρικλοποδιά στον Ολυμπιακό στην προσπάθεια που κάνει για ευρωπαϊκή υπέρβαση!

Ο δε ΠΑΟΚ από την πλευρά του βγάζει μία εικόνα τον τελευταίο καιρό ότι «δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα τίποτα». Αναφερόμαστε φυσικά στην πρόταση του Πουρσανίδη και στην κίνηση της Λίγκας να μιλήσει με τον Αυγενάκη για το αν μπορεί έστω και το 20% των γηπέδων να έχουν κόσμο. Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο ΠΑΟΚ είχε συμφωνήσει. Χθες ο Γκαγκάτσης εμφανίστηκε... έκπληκτος από την κίνηση της Λίγκας να μιλήσει με τον Υφυπουργό για το ενδεχόμενο παρουσίας κόσμου, ξεχνώντας προφανώς τι είχε ειπωθεί μία εβδομάδα νωρίτερα!

Και μέσα σ’ όλα προσθέστε και το... φάντασμα του CAS που θα πλανάται στον αέρα για την περιβόητη υπόθεση πολυιδιοκτησίας που στα ελληνικά δικαστήρια έχει αποδειχθεί ότι υπήρχε παράβαση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πλέον κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα για κανέναν στα ντέρμπι. Η τρίμηνη αποχή αποτελεί «παγίδα» για οποιαδήποτε πρόβλεψη. Όλοι λένε ότι έχουν δουλέψει καλά. Υπήρχε περίπτωση να πει κάποιος το αντίθετο; Προφανώς όχι. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν... Οι «απαντήσεις» θα δοθούν άμεσα.