ΓΓΑ: «Βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες»

Τη θέση της κυβέρνησης όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν θεατές στα εναπομείναντα ματς του πρωταθλήματος, ανέλυσε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

ΓΓΑ: «Βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες»

Τη θέση της κυβέρνησης όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν θεατές στα εναπομείναντα ματς του πρωταθλήματος ξεκαθάρισε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η ΓΓΑ στην ανακοίνωσή της μετά τη συνάντηση των Λευτέρη Αυγενάκη, Μηνά Λυσάνδρου και Ηλία Πουρσανίδη, ξεκαθαρίζει πως βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες αλλά οριστική απόφαση θα παρθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η αρμονική συνεργασία όλων αυτών των εβδομάδων μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των Υγειονομικών Επιστημονικών Επιτροπών (του Υπουργείου Υγείας και της ΓΓΑ) και της Super League 1, οδηγεί στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η πορεία βήμα-βήμα προς την κανονικότητα (ατομικές προπονήσεις, ομαδικές προπονήσεις, διεξαγωγή αγώνων) με ασφάλεια και πιστή τήρηση των όσων συστήνουν οι ειδικοί μέσω των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που αιτήθηκαν ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Κεκλεισμένων των θυρών η πρεμιέρα σε πλέι οφ, πλέι άουτ - Νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα

Οι ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι ανέλυσαν με λεπτομέρειες την πρόταση -αρχικά του ΟΦΗ και κατόπιν όλης της Λίγκας- για εξέταση του ενδεχομένου παρουσίας ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα, στην εξέλιξη της διεξαγωγής των play off και play out του πρωταθλήματος.

Θα ακολουθήσει και νέα τριμερής συνάντηση (Υφυπουργός, SL 1 και Υγειονομικές Επιτροπές) την προσεχή εβδομάδα, με την αξιολόγηση των συνθηκών και των μέτρων ασφαλείας της επανέναρξης του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά και η πρόταση της Λίγκας για παρουσία ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα.

Είναι σαφές ότι βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση προέχει η δημόσια υγεία και η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών διαφύλαξής της».