Άκπομ: «Αυτή την στιγμή οι μαύροι είναι αυτοί που υποφέρουν»

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ μέσω βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, πέρασε το μήνυμά του, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα φαινόμενα ρατσισμού σε όλο τον πλανήτη.

Άκπομ: «Αυτή την στιγμή οι μαύροι είναι αυτοί που υποφέρουν»

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ μέσω βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, πέρασε το μήνυμά του, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα φαινόμενα ρατσισμού σε όλο τον πλανήτη.

Η τοποθέτηση του Άκπομ κατά του ρατσισμού, με αφορμή όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Ελπίζω όλοι να είστε να καλά. Θα ήθελα να σας μιλήσω για την τρέχουσα κατάσταση στην Αμερική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την στάση όλων. Είναι δύσκολο για εμένα να παρακολουθώ τα video και τις φωτογραφίες των όσων συμβαίνουν.

Ως μαύρος ξέρω πως είναι. Κάθε μέρα περνάς τέτοιες δυσκολίες, δεν είναι εύκολο για εμάς. Καταλαβαίνω πως για όποιον δεν είναι μαύρος είναι δύσκολο να καταλάβει αλλά προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι για εμάς, ανοίξτε τα μάτια. Είναι καθημερινό πρόβλημα για εμάς.

Όσα βλέπετε στο διαδίκτυο είναι μόνο όσα έτυχε να μαγνητοσκοπηθούν. Αυτά που ζούμε κάθε μέρα, όταν πηγαίνουμε στις δουλειές μας, για ψώνια, οπουδήποτε. Φανταστείτε να πηγαίνεις οπουδήποτε και να νιώθεις πάντα ότι σε κριτικάρουν λόγω των στερεοτύπων. Δεν είναι ωραίο συναίσθημα. Για όσους λένε πως "όλες οι ζωές μετράνε", αυτή την στιγμή οι μαύροι είναι αυτοί που υποφέρουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι ζωές των μαύρων είναι σημαντικές τώρα.

Προσπαθήστε να υποστηρίξετε αυτή την κίνηση.

Θα είμαι χαρούμενος ακόμα και αν ένας άνθρωπος δει αυτό video και αλλάξει άποψη για την κατάσταση, την καταλάβει καλύτερα. Οπότε ας συνεχίσουμε να παλέψουμε, να αγωνιζόμαστε για το σωστό και θα έρθει η αλλαγή».