ΑΕΚ: Μείωση στα συμβόλαια των παικτών με μπόνους επίτευξης στόχων

Διοίκηση και ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έφτασαν σε συμφωνία για μείωση 12% στα ετήσια συμβόλαια των παικτών η οποία ωστόσο μπορεί να είναι λιγότερο εφόσον επιτευθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. 

ΑΕΚ: Μείωση στα συμβόλαια των παικτών με μπόνους επίτευξης στόχων

Από τη στιγμή που ο ΠΣΑΠ απέρριψε την πρόταση της Λίγκας για μείωση 25% στα συμβόλαια των παικτών εφόσον συνεχιζόταν η σεζόν, όπως και γίνεται δηλαδή, κάθε ομάδα προχωρά με εσωτερικές συζητήσεις ώστε να φτάσει σε μια συμφωνία επί του θέματος. Στις τάξεις της ΑΕΚ πάντως έγιναν οι απαραίτητες συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης και των ποδοσφαιριστών του συλλόγου και αυτές έφεραν αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τους αρχηγούς, η μείωση θα είναι ουσιαστικά για τον ενάμιση μήνα της πλήρους καραντίνας και θα μεταφράζεται σε 12% μείωση στα ετήσια συμβόλαια των παικτών. Από τη μείωση εξαιρείται το τεχνικό τιμ και οι έχοντες συμβόλαιο κάτω των 100.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά, η απώλεια αυτή δεν είναι οριστική για τους παίκτες της ΑΕΚ καθώς αν καταφέρουν να πετύχουν έναν από τους τρεις στόχους που ορίστηκαν δηλαδή το Κύπελλο, την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και την είσοδο σε όμιλο οποιασδήποτε Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τότε θα πληρωθούν μέρος της μείωσης ενώ αν πετύχουν δύο ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η μείωση τελικά μπορεί να είναι μόνο ένα 8%.