Όταν ο θάνατος περίμενε τον Γκιούλα Λόραντ στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Σαν σήμερα πριν 39 χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα, ο τότε προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Γκιούλα Λόραντ από καρδιακή προσβολή. 

Όταν ο θάνατος περίμενε τον Γκιούλα Λόραντ στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Ο θάνατος του τότε προπονητή του ΠΑΟΚ Γκιούλα Λόραντ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα το 1981 αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός που είχε γίνει Σαν Σήμερα. Ο 58χρονος τότε Ούγγρος κόουτς είχε πάθει καρδιακή προσβολή ωστόσο οι παίκτες τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ολυμπιακού δεν είχαν ενημερωθεί για την παραπάνω εξέλιξη με τον "Δικέφαλο του Βορρά" να κερδίζει το ματς με 1-0.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις όπως τις παρουσιάζει η Super League

1964
Θρίλερ η τελευταία αγωνιστική για μια θέση υποβιβασμού. Ολυμπιακός Χαλκίδας 53, Ηρακλής, Απόλλων Καλαμαριάς και Δόξα Δράμας 52, Νίκη Βόλου 51. Στο μεγάλο παιχνίδι ο Ηρακλής νικά τον Ολυμπιακό Χαλκίδας με 2-1 (43’ κεφαλιά Κασάπης, 59’ σουτ Ρούγκλιος - 61’ σουτ Μπρατσιώτης), Απόλλων και Δόξα νικούν, όπως και η Νίκη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε μπαράζ η Δόξα Δράμας με τη Νίκη Βόλου.

1981
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό και ενώ το παιχνίδι είναι σε εξέλιξη, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γκιούλα Λόραντ γέρνει στον πάγκο, ψελλίζει κάτι στους συνεργάτες του και πέφτει αναίσθητος. Μετά τις πρώτες βοήθειες ο 58χρονος Ούγγρος τεχνικός μεταφέρεται σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώνεται ο θάνατός από καρδιακή προσβολή. Στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0 (67’ σουτ Βασιλάκος), με τους ποδοσφαιριστές να μην έχουν ενημερωθεί για την τραγική τύχη του προπονητή τους.

1992
Μετά τη μεγάλη νίκη στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός παίζει στην Κόρινθο, για να εξαντλήσει τις ελπίδες του για τον τίτλο, αφού είναι δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Ωστόσο η Κόρινθος τον φρενάρει με ισοπαλία 1-1 (45’ κεφαλιά Αδάμου - 44’ σουτ Προτάσοφ) και η ΑΕΚ νικώντας τον Απόλλωνα με 2-0 (7’ σουτ Βασιλόπουλος, 74’ πέναλτι Δημητριάδης) κατακτά το πρωτάθλημα στην προτελευταία αγωνιστική.

2016
Τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και το ενδιαφέρον κορυφώνεται. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό και παίζουν μεταξύ τους στην Τούμπα. Οι δύο ομάδες διεκδικούν τη νίκη, αλλά το τελικό 1-1 (17’ σουτ Ροντρίγκες - 26’ σουτ Λουντ) ευνοεί τον ΠΑΟΚ, που παίρνει την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το εισιτήριο για το Champions League.