Οι μεταγραφές θα πάνε (δικαιολογημένα) αρκετά πίσω

Η πανδημία είναι λογικό να έχει φέρει τα πάνω κάτω στον μεταγραφικό προγραμματισμό των συλλόγων και ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι μεταγραφές θα πάνε (δικαιολογημένα) αρκετά πίσω

Μία εβδομάδα απέμεινε για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μετά από τρεις μήνες θα ξαναδούμε ποδόσφαιρο... Δύσκολη περίοδος οι σχεδόν 90 μέρες που πέρασαν από το τελευταίο παιχνίδι των ελληνικών ομάδων έως και τις 6 Ιουνίου που οι παίκτες θα ξαναπατήσουν χορτάρι.

Πώς πέρασε το τρίμηνο; Με ένα σωρό μεταγραφικά σενάρια, με τον Ολυμπιακό να είναι πρωταγωνιστής, καθώς προχώρησε στην ανανέωση του Πέδρο Μαρτίνς, τη στιγμή που ο Γιώργος Δώνης ενημερώθηκε ότι δεν μένει στον Παναθηναϊκό.

Η πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω στον σχεδιασμό των συλλόγων και για πρώτη φορά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δικαιολογημένα θα καθυστερήσουν οι μεταγραφές. Μέχρι και την 1η Αυγούστου αναμένεται να έχουμε «νεκρές» μέρες σε μεταγραφικό επίπεδο! Απίστευτο κι όμως αληθινό...

Δεν εννοούμε φυσικά μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ακόμα και σε Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο που διέκοψαν οριστικά το πρωτάθλημά τους, οι ομάδες τους είναι αναγκασμένες να προσαρμοστούν στα δεδομένα που διαμορφώνονται. Αναγκαστικά και ο δικός τους σχεδιασμός θα πάει πίσω...

Πώς θα επιδιώξει για παράδειγμα η Νις να πάρει τώρα τον Τσιμίκα, όταν ο 24χρονος μπακ θα έχει υποχρεώσεις μίνιμουμ μέχρι τις 13 Αυγούστου με τον Ολυμπιακό; Η Μονακό έβγαλε 30 παίκτες στο «σφυρί»! Πώς θα τους δώσει; Αν θέλει να απεμπλακεί εδώ και τώρα από τα συμβόλαιά τους, θα πρέπει να τους πουλήσει ή να τους δώσει σε γαλλικές, ολλανδικές ή βελγικές ομάδες. Έχει δηλαδή περιορισμένες επιλογές. Οπότε είναι αναγκασμένη να περιμένει όταν θα ανοίξει και επισήμως το μεταγραφικό παζάρι για όλους. Με λίγα λόγια, οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί και οι Βέλγοι αποδείχθηκε τελικά ότι την... πάτησαν που διέκοψαν οριστικά τις λίγκες τους.

Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι θα πρέπει να προσαρμοστούμε... Κυρίως όμως οι οπαδοί όλων των ομάδων που θα βιάζονται για μεταγραφές! Φρόνιμο είναι πάντως ο κόσμος να αντιληφθεί ότι το καλοκαίρι του 2020 χρειάζεται μπόλικη υπομονή και τα λεφτά που θα πέσουν στην αγορά δεν θα είναι πολλά. Λίγοι σύλλογοι θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από το οικονομικό κραχ που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός...

* ΥΓ.: Εξαιρούνται οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές φυσικά από αυτή τη συζήτηση, που μπορούν να κλείσουν σε μια ομάδα οποιαδήποτε στιγμή.