Σιμόες: «Στόχοι μας είναι το Κύπελλο και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα»

Ο μέσος της ΑΕΚ Αντρέ Σιμόες παραχώρησε συνέντευξη στην Πορτογαλία και μίλησε για τους στόχους της ομάδας του, το πορτογαλικό πρωτάθλημα, αλλά και το μέλλον του. 

Σιμόες: «Στόχοι μας είναι το Κύπελλο και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα»

Συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της πατρίδας του παραχώρησε ο Αντρέ Σιμόες. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μίλησε στη «Renascença» μεταξύ άλλων για τη συνέχεια του πορτογαλικού πρωταθλήματος, την καφετέρια που έχει στην Πορτογαλία, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι στόχοι της ΑΕΚ είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και η δεύτερη θέση στη Super League 1.

«Είναι μία σημαντική ημερομηνία για την επιχείρησή μου. Οι άνθρωποι αρχίζουν να επιστρέφουν στην κανονική τους ζωή και μπορούν να είναι ξανά με φίλους σε μπαρ και εστιατόρια, όπου θα υπάρχουν φυσικά αυστηροί κανόνες υγιεινής, που εγγυώνται την ελαχιστοποίηση του κινδύνου από τον νέο κορονoϊό», τόνισε αρχικά ο Σιμόες.

Για τη συνέχεια του πορτογαλικού πρωταθλήματος είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει σαφές προβάδισμα για τον τίτλο, γιατί η απόσταση μεταξύ Πόρτο και Μπενφίκα είναι μικρή».

Για τα άδεια γήπεδα δήλωσε: «Μετράει πολύ σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Έχω αυτή την εμπειρία εδώ στην Ελλάδα. Αρκετές φορές έχουμε παίξει χωρίς κόσμο και είναι εντελώς διαφορετικό».

Σχετικά με την αποχή των παικτών ανέφερε: «Τα σώματα των παικτών δεν έχουν συνηθίσει αυτή τη στιγμή τις προπονήσεις και υπάρχουν ήδη τραυματισμοί. Θα υπάρξουν κι άλλοι πολλοί. Ούτε καν σε διακοπές σταματάμε τόσο πολύ τις προπονήσεις. Βλέπουμε τι γίνεται στη Γερμανία. Είναι υποχρέωσή μας να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα, έτσι ώστε οι σύλλογοι να μη χάσουν περισσότερα χρήματα. Αν δεν μπορεί να παιχθεί σε κάποιες χώρες ξανά το πρωτάθλημα, ο τίτλος πρέπει να απονεμηθεί στην ομάδα που είναι πρώτη».

Αναφορικά με την ΑΕΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Υπάρχουν δέκα παιχνίδια που απομένουν για το πρωτάθλημα. Σχεδόν όλα είναι ντέρμπι και σημαντικά ματς. Πολλά πρέπει να επιλυθούν σε αυτούς τους αγώνες. Για τους παίκτες της ΑΕΚ και το κλαμπ, για όλα όσα έχει ζήσει σε αυτή την κρίση, θα ήταν πολύ σημαντικό να βγούμε δεύτεροι, γιατί το Τσάμπιονς Λιγκ πληρώνει πολύ παραπάνω από το Γιουρόπα Λιγκ. Στόχοι μας είναι το Κύπελλο και η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα».

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον υπογράμμισε: «Η ΑΕΚ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα. Η επιλογή της επιστροφής στην Πορτογαλία θα τεθεί μόνο υπό την προϋπόθεση της ένταξής μου σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στη χώρα. Πέρσι ήμουν κοντά να πάω στο Ντουμπάι. Θα ήθελα να παίξω και να ζήσω εκεί. Στα τριάντα μου θα ήταν μία καλή ευκαιρία να κάνω ένα άλλο βήμα. Όχι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά από οικονομικής άποψης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους ποδοσφαιριστές».