Η ολλανδική επιβεβαίωση για Ιέ και Ολυμπιακό

Ο 26χρονος Εντγκάρ Ιέ της Τράμπζονσπορ είναι στα «ραντάρ» του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουν και στην Φέγενορντ, στην οποία αγωνίστηκε φέτος δανεικός        ...

Η ολλανδική επιβεβαίωση για Ιέ και Ολυμπιακό

Έντγκαρ Ιέ... Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπήκε ξαφνικά το πρωί της Κυριακής στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα. Δεν πρόκειται για έναν παίκτη για τον οποίο θα κινηθούν άμεσα οι Πειραιώτες. Κι ο λόγος φυσικά είναι προφανής. Εδώ έχουμε να κάνουμε με στόπερ και όχι κάποιον εξτρέμ που είναι η προτεραιότητα του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, στο λιμάνι κάνουν προεργασία για να είναι πανέτοιμοι σε περίπτωση πώλησης του Σεμέδο ή του Σισέ (ο Μπα δεν πάει πουθενά!). Ο Πορτογάλος στόπερ της Τράμπζονσπορ είναι στη σχετική λίστα και μάλιστα χαίρει της εκτίμησης του Πέδρο Μαρτίνς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που καλύπτει απόλυτα τα αγωνιστικά «θέλω» του τεχνικού του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην είναι αριστεροπόδαρος στόπερ (θα ήθελε έναν στο στυλ του Σιόβα ο Μαρτίνς), αλλά είναι ένας αμυντικός που έχει το «πακέτο» για να αποτελέσει μαζί με τον Μπα το αμυντικό δίδυμο της επόμενης σεζόν, σε περίπτωση που ο Σεμέδο αποχωρήσει από το λιμάνι.

Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για τον Ιέ; Πρώτα απ’ όλα στην Ολλανδία επιβεβαιώνουν ότι είναι στα «ραντάρ» του Ολυμπιακού. Να θυμίσουμε ότι φέτος αγωνίστηκε με επιτυχία στην Φέγενορντ με τη μορφή δανεισμού από την Τράμπζονσπορ (21 ματς σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ).

Οι Ολλανδοί όπως είναι φυσιολογικό, ψάχνονται από τώρα να βρουν τη «φόρμουλα» να τον κρατήσουν και του χρόνου, αλλά παραδέχονται δημοσίως ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους. Χαρακτηριστικές είναι κάποιες ατάκες του πρώην τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ και νυν της Φέγενορντ, Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος τόνισε ότι θέλει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή στο Ρότερνταμ, αλλά η ομάδα του δεν έχει το μπάτζετ για να τον αγοράσει, ενώ και για να τον πάρει ξανά με τη μορφή δανεισμού, πάλι είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, καθώς η βίαιη και οριστική διακοπή της Eredivisie, έχει προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στις ολλανδικές ομάδες. Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε πάντως είναι ότι στη «χώρα της τουλίπας» επιβεβαιώνουν ότι ο Ολυμπιακός έχει πιο «γερό πορτοφόλι» από την Φέγενορντ για να αποκτήσει τον Ιέ από την Τράμπζονσπορ, με την οποία ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022.