Ολυμπιακός: Στις 4 Ιουνίου στο Διαιτητικό η υπόθεση για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Super League επειδή δεν είχε περάσει από το ΔΣ η καταγγελία του κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ολυμπιακός: Στις 4 Ιουνίου στο Διαιτητικό η υπόθεση για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα μέχρι να αποσύρουν οι δύο ΠΑΕ τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια.

Η καταγγελία είχε βασιστεί στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και μάλιστα προβλέπει εκτός από πρόστιμο και την αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί.

Όμως στο διοικητικό συμβούλιο της Super League που είχε διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου το αίτημα του Ολυμπιακού είχε απορριφθεί, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να προσφύγουν στο Διαιτητικό της ΕΠΟ, το οποίο θα εξετάσει την υπόθεση στις 4 Ιουνίου.

Οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ πρότειναν να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ υπέρ της απόρριψης τάχθηκαν οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός. Ο Αστέρας Τρίπολης απείχε από την ψηφοφορία, η Λαμία απουσίαζε, ενώ λευκό ψήφισε η ΕΠΟ. Υπέρ, εκτός από τον Ολυμπιακό, ψήφισαν οι Πανιώνιος, Λάρισα και Άρης.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

1. Προσφυγή-αίτηση διαιτητικής επίλυσης διαφοράς της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» (SUPERLEAGUE), για την ακύρωση «της από 25/02/2020 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου (ΔΣ/SL) αναφορικά με την απόρριψη α) της υπ' αριθ. πρωτ. SL: 1412/17.02.2020 καταγγελίας κατά της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ ενώπιον του ΔΣ/SL, και β) της υπ' αριθ. πρωτ, ΠΕ/SL1: 1413/17.02.2020 καταγγελίας κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώπιον του ΔΣ/SL (αριθ. πρωτ. ΠΑΕ: 911/17.02.2020), για παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ («Επίλυση Αθλητικών Διαφορών»).

2. Πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ υπέρ 1) του Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», 2) της από 25/02/2020 απόφασης του ΔΣ της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» με την οποία απορρίφθηκε η υπ' αρ. πρωτ. ΣΛ 1412/17-02-2020 καταγγελία κατά του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» για παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ («Επίλυση Αθλητικών Διαφορών») και κατά της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ».

3. Πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπέρ 1) του αστικού συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ ΕΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», 2) της από 26/02/2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ/SL) αναφορικά με την απόρριψη α) της με αριθμ. πρωτ. SL 1412/17-02-2020 καταγγελίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ ενώπιον του ΔΣ/SL και β) της με αριθμ. πρωτ. SL 1413/17.02.2020 καταγγελίας της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώπιον του ΔΣ/SL και κατά της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας