Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές από τη Γαλλία και η επιτυχία του Μοντέστο

Στον Ολυμπιακό βγαίνουν όλες οι μεταγραφές που γίνονται από τη Γαλλία και οι οποίες οι περισσότερες έχουν χαμηλό κόστος. Η εντολή στον Φρανσουά Μοντέστο.

Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές από τη Γαλλία και η επιτυχία του Μοντέστο

Στον Ολυμπιακό έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και αυτό που τους ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι να τελειώσουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις και παράλληλα κάνοντας την υπέρβαση στην Ευρώπη.

Παράλληλα οι Πειραιώτες ασχολούνται και με τις μεταγραφές. Κοιτάζουν ποδοσφαιριστές, τους τσεκάρουν και δημιουργούν τη λίστα τους για όλες τις θέσεις. Μπορεί πρώτα απ' όλα ο Πέδρο Μαρτίνς να έχει ζητήσει έναν εξτρέμ επιπέδου Ποντένσε, αλλά στην πλατεία Αλεξάνδρας δημιουργούνται λίστες για όλες τις θέσεις.

Όπως έχουμε γράψει στο "ΦΩΣ" ο Φρανσουά Μοντέστο έχει πάρει εντολή να ψάξει για ποδοσφαιριστές για όλες τις θέσεις. Σε αυτόν έχει πέσει όλο το βάρος με δεδομένο ότι γνωρίζει πολύ καλά την γαλλική αγορά. Ο Κορσικανός τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ευστοχία σε επιλογές από τη Γαλλία.

Και το σημαντικό είναι πως αποκτά ποδοσφαιριστές με χαμηλό κόστος, οι οποίοι βοηθούν την ομάδα του Πειραιά και παράλληλα ανεβάζουν την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Τα παραδείγματα δεν είναι και λίγα. Ο Αρτούρ Μαζουακού έμεινε για δύο σεζόν έχοντας αποκτηθεί με ελάχιστα χρήματα από τη Βαλενσιέν και στη συνέχεια πωλήθηκε στη Γουέστ Χαμ.

Ο Παπέ Σισέ έχει γίνει βασικότατο στέλεχος του Ολυμπιακού και έχασε τη θέση του μόνο τη σεζόν που έχει διακοπεί λόγω και του προβλήματος υγείας του. Για τον Σενεγαλέζο θυμίζουμε ότι έχει απορριφθεί και πρόταση ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Τον Αλεξί Ρομαό ο Ολυμπιακός τον πήρε ως ελεύθερο από τη Μαρσέιγ. Δεν είναι στην κατηγορία των άλλων δύο, αφού αποκτήθηκε σε μεγάλη ηλικία, αλλά είναι ο ποδοσφαιριστής που πρόσφερε πολλά στον Ολυμπιακό.

Ο Μαντί Καμαρά είναι ποδοσφαιριστής χαμηλού κόστος από τη β' Γαλλίας και είναι ο χαφ "κλειδί" για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή έχει εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή του αξία και αναμένεται να έρθει μεγάλη πρόταση.

Ο Ουσεϊνού Μπα μία ακόμα περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό με λίγα χρήματα, αλλά έχει βγάλει ένα εξαιρετικό πρόσωπο και έχει αναγκάσει όλη την Ευρώπη να ασχολείται μαζί του.

Επίσης υπάρχει ακόμη ο Φοντέ Καμαρά, ο αριστερός μπακ της Γκαζελέκ Αζαξιό, ο οποίος αναμένεται στον Ρέντη για να πάρει την ευκαιρία του και πιθανότατα μία θέση και στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Στους Πειραιώτες βλέπουμε ότι βγαίνουν όλες οι μεταγραφές από τη Γαλλία και γι' αυτό άλλωστε και ο Φρνασουά Μοντέστο έχει πάρει την εντολή να ψαχτεί στην αγορά που γνωρίζει πολύ καλά.