Μπόλικη δουλειά στον Ρέντη για την πρόληψη τραυματισμών

Η επανεκκίνηση της Μπουντεσλίγκα έβγαλε αρκετούς μυϊκούς τραυματισμούς, αλλά στον Ολυμπιακό κάνουν μπόλικη δουλειά για την πρόληψη τραυματισμών.

Μπόλικη δουλειά στον Ρέντη για την πρόληψη τραυματισμών

Στον Ρέντη δουλεύουν πολύ το τελευταίο διάστημα στο κομμάτι της πρόληψης τραυματισμών. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν εστιάσει πολύ σε αυτό το κομμάτι, καθώς, κακά τα ψέματα, μετά από δύο μήνες καραντίνας και με ατομικές προπονήσεις στο σπίτι, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή να επανέλθει στην κανονικότητα και μάλιστα σε συνθήκες... Σαχάρας!

Ένα από τα πρώτα πράγματα λοιπόν που απασχόλησαν τον Μαρτίνς ήταν να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο πώς θα αποφευχθούν μυϊκοί τραυματισμοί ακόμα και στις προπονήσεις. Είδαμε παραδείγματος χάρη τον Μανωλά να παθαίνει βαριά θλάση στη Νάπολι και να μένει εκτός για δύο μήνες. Είδαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο (16-17/5) τα πολλαπλά κρούσματα μυϊκών τραυματισμών στην Μπουντεσλίγκα.

Στον Ολυμπιακό λοιπόν προσέχουν για να έχουν... Τι εννοούμε; Έχουν τα απαραίτητα προγράμματα σε υπολογιστές, ώστε να μπορούν να βλέπουν πότε ένας ποδοσφαιριστής χρειάζεται να πηγαίνει πιο χαλαρά σε μια προπόνηση ή πότε να γκαζώνει.

Αν κάποιος παίκτης κινδυνεύει να υποστεί μυϊκό τραυματισμό, αμέσως σημαίνει συναγερμός στα κομπιούτερ και έτσι το προλαβαίνουν οι γυμναστές και οι γιατροί. Προφανώς, επειδή είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που θα ζήσουμε από τις 6-7 Ιουνίου, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν και μυϊκοί τραυματισμοί, αυτό που κοιτάζουν στον Ολυμπιακό είναι αν υπάρξουν προβλήματα τραυματισμών να υπάρξουν στον μικρότερο δυνατό βαθμό.

Στη δε Μπουντεσλίγκα πάντως αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι βιάστηκαν πολύ για να μπουν σε ρυθμούς επίσημων αγώνων, με αποτέλεσμα να «γκαζώσουν» τις τελευταίες μέρες οι ποδοσφαιριστές των ομάδων και να τους προκληθούν αναπόφευκτα προβλήματα στα ματς. Εδώ τουλάχιστον ξεκίνησαν οι ομαδικές προπονήσεις περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την επανεκκίνηση των πλέι οφ.