Άλλαξε τη μοίρα του ο Σεμέδο

Ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσαν την ευκαιρία στον Ρούμπεν Σεμέδο να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.

Άλλαξε τη μοίρα του ο Σεμέδο

Ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο Ολυμπιακός στο μεταγραφικό παζάρι έχει αλλάξει πολύ εδώ και αρκετά χρόνια. Οι Πειραιώτες έχουν ανοίξει τις πόρτες μεγάλων μανατζερικών γραφείων και μπορούν να κάνουν δουλειές και με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Έχουν φέρει και μπορούν να φέρουν ποδοσφαιριστές που άλλες εποχές θα έρχονταν στην Ελλάδα μόνο για διακοπές. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν εκμεταλλευτεί και τις συγκυρίες και πήραν ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν στον σύλλογο.

Κάπως έτσι ήρθε ο Ντανιέλ Ποντένσε, κάπως έτσι ήρθε και ο Ρούμπεν Σεμέδο στον Ολυμπιακό. Ο ένας είχε ρήτρα 60 εκατ. ευρώ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο άλλος είχε ταλέντο και ικανότητες να παίξει σε τοπ ομάδα της Ισπανίας. Ο Σεμέδο, αν και θα μπορούσε να έχει φορέσει πολύ βαριές φανέλες, έμεινε πίσω λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας καλά την αγορά πήρε πέρσι το ρίσκο και έβγαλε από το ταμείο του 4,5 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό του τον Σεμέδο.

Η ομάδα του Πειραιά και ο Πέδρο Μαρτίνς τού έδωσαν απλόχερα μία μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. Τον πίστεψαν και πάνω του έχτισαν την άμυνα του Ολυμπιακού, σε μία σεζόν που είχε πολλά παιχνίδια. Πράγματι ο Ρούμπεν Σεμέδο απέδειξε ότι είναι ένας αμυντικός πολύ υψηλού επιπέδου που μπορεί να φτιάξει όλη την ομάδα από την άμυνα.

Ένας στόπερ που σίγουρα δεν θα ερχόταν ούτε για αστείο στον Ολυμπιακό. Είδε την καριέρα του να αλλάζει μετά την παρουσία του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Είδε τον Φερνάντο Σάντος να τον καλεί στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας και να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά του.

Το τελευταίο διάστημα ο Σεμέδο δείχνει μία τάση να κάνει «παιχνίδι» για μεταγραφή. Το δηλώνει ευθέως ότι θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα άλλο πρωτάθλημα. Δεν το κρύβει ακόμη κι αν έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ακόμη κι αν ξέρει πως σοβαρή πρόταση δεν υπάρχει γι’ αυτόν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είναι λογικό ένας αμυντικός της αξίας του Σεμέδο να έχει μεγάλες βλέψεις για την καριέρα του.

Από την άλλη, όμως, θα έπρεπε και εκείνος να είναι λίγο πιο προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το μέλλον του. Ο Πορτογάλος στόπερ χρωστάει πολλά στον Ολυμπιακό και στον Μαρτίνς που τον εμπιστεύτηκαν και του έδωσαν την ευκαιρία να φτιάξει ξανά την καριέρα του.

Είναι αλήθεια ότι βγάζει μία εικόνα προς τα έξω ότι «καίγεται» να φύγει από την Ελλάδα. Με τα προσόντα που έχει, υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα ερχόταν στη χώρα μας, αλλά τώρα εδώ του δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξει την καριέρα του. Το τι θα γίνει με τον Σεμέδο είναι μία άλλη ιστορία, αλλά αυτήν τη στιγμή στην πλατεία Αλεξάνδρας δεν έχει φτάσει πρόταση για τον Πορτογάλο.

Και κάτι σημαντικό για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού. Λογικό είναι να φουντώνει η μεταγραφολογία, αφού δεν έχουμε αγωνιστική δράση. Από την άλλη θα πρέπει όλοι να έχετε κατά νου ότι πάμε σε ένα δύσκολο καλοκαίρι και όλα είναι διαφορετικά μετά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Στον Ολυμπιακό πολλά θα εξαρτηθούν και από τις προτάσεις που θα έρθουν για ποδοσφαιριστές. Ο χάρτης των αναγκών θα αλλάζει συνεχώς και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ούτε για τις αγορές ούτε για τις πωλήσεις.