Το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού στην υπόθεση Χασάν

Ένας από τους λόγους που στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν για την θετική έκβαση της υπόθεσης του Χασάν είναι και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που κάνει τους "ερυθρόλευκους" να αισιοδοξούν... 

Το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού στην υπόθεση Χασάν

Διαφορετικό είναι το καλοκαίρι που μας έρχεται σε σχέση με το περσινό. Και στεκόμαστε κυρίως στην περίπτωση του Αχμέντ Χασάν, ξέχωρα από τις οικονομικές επιπτώσεις που έχει φέρει ο κορονοϊός.

Πέρσι ο Ολυμπιακός έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει από την Μπράγκα. Ένα ποσό υπερβολικό... Για αυτό το λόγο έμεινε στους «αρσεναλίστας» και κατ’ επέκταση στο... ράφι, καθώς έξι μήνες αργότερα οι Πορτογάλοι αναγκάστηκαν να τον ξαναδώσουν στον Ολυμπιακό.

Τώρα η οψιόν αγοράς είναι στα 2,5 εκατομμύρια. Ένα ποσό σαφέστατα πολύ πιο προσιτό για έναν επιθετικό της κλάσης του Αιγύπτιου, αλλά σίγουρα υπάρχει το πρόσφορο έδαφος για να πέσει κι άλλο η τιμή του...

Είπαμε άλλωστε: Είμαστε σε μία εποχή που ο κορονοϊός θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις αγορές και στις πωλήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Μπράγκα, με σκοπό να «ρίξει» την οψιόν. Δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς σε ποια νούμερα θέλει να πάει την τιμή του Χασάν, αλλά σε όλη αυτή την προσπάθεια έχει ένα μεγάλο «όπλο».

Πρόκειται για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο Αιγύπτιος βλέποντας ότι τον θέλει πολύ ο Μαρτίνς, είναι λογικό να επιθυμεί την παραμονή του στο λιμάνι και να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Η δε Μπράγκα από την πλευρά της είναι ξεκάθαρο ότι θα βγάλει τα... συκώτια στον Ολυμπιακό, καθώς φημίζεται ως μία από τις πιο σκληρές ομάδες στις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, ένα σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι η Μπράγκα αν δεν δώσει τον Χασάν τώρα, κινδυνεύει να πάθει τα περσινά. Να της μείνει έξι μήνες δίχως να τον υπολογίζει και μετά να αναγκαστεί να του βρει ομάδα. Για αυτό λοιπόν υπάρχει αισιοδοξία ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα βρεθεί η «χρυσή τομή». Απλώς, ίσως χρειαστεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο απ’ όσο περιμέναμε.