Θέος: «Θωρακισμένος ο Ολυμπιακός αλλά δεν εφησυχάζουμε»

Δηλώσεις στο Κανάλι 1 του Πειραιά παραχώρησε ο γιατρός του Ολυμπιακού Χρήστος Θέος, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τα μέτρα στις εγκαταστάσεις της ομάδας του Πειραιά, αλλά και τις ομαδικές προπονήσεις.  

Θέος: «Θωρακισμένος ο Ολυμπιακός αλλά δεν εφησυχάζουμε»

Ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στάθηκε στην περίοδο των ομαδικών προπονήσεων που άρχισε, όπως και στην επόμενη ημέρα για το άθλημα και τα πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται για τον κορονοϊό.

Παράλληλα υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός είναι θωρακισμένος από την πανδημία του κορονοϊού και τόνισε σχετικά με τις εγκαταστάσεις της ομάδας του Πειραιά, πως εξ' αρχής αυτό που ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ήταν να τηρούνται όσο το δυνατόν πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Θέου στο Κανάλι 1 του Πειραιά:

Για την κερδισμένη μάχη της Ελλάδας: «Αυτό που συνέβη με τη χώρα μας που κρατήσαμε χαμηλά τα κρούσματα του κορονοϊού αποτελεί μία μεγάλη νίκη για το έθνος μας. Συμπεριφερθήκαμε πολύ σωστά για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης, μίας πανδημίας με καταστροφικές συνέπειες παγκοσμίως. Οι Έλληνες αποτελέσαμε υπόδειγμα συμπεριφοράς για όλους τους υπόλοιπους λαούς».

Για το εάν υπάρχει άγχος ενόψει της επανέναρξης της αγωνιστικής σεζόν: «Έχουμε ένα άγχος, αλλά αυτό που ονομάζουμε δημιουργικό άγχος. Ξέρουμε πως πρέπει σιγά – σιγά να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Βεβαίως, αυτή η κανονικότητα είναι διαφορετική από αυτή που ζούσαμε πριν από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τις ζωές μας. Όπως όλοι οι επαγγελματίες επιστρέφουν σιγά – σιγά στις δραστηριότητές τους, έτσι και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να γυρίσουν στη δική τους δραστηριότητα. Εμείς φροντίζουμε και ετοιμάζουμε την ομαλή επιστροφή τους στους γνώριμους ρυθμούς τους.

Από τη φάση των ατομικών προπονήσεων, πήγαμε στις προπονήσεις με γκρουπ και πλέον μπαίνουμε σε αυτή των ομαδικών προπονήσεων, τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο και κάνοντας τα απαραίτητα τεστ. Σήμερα (18/5) κάναμε τεστ στον Ολυμπιακό. Να σημειώσω πως στη δική μας ομάδα κάνουμε το φαρυγγικό ή ρινοφαρυγγικό τεστ κάθε επτά (7) ημέρες . Αυτό γίνεται για να έχουμε μία καλύτερη καταγραφή της υγείας των παικτών μας σχετικά με τον κορονοϊό».

Για τα μέτρα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού: «Αρχής εξ αρχής αυτό που ζήτησε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν να φροντίσουμε να τηρήσουμε όσο το δυνατόν πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα στις εγκαταστάσεις μας. Μέτρα που φροντίζουμε να τηρούνται επιμελώς σε καθημερινή βάση. Από τα πιο απλά που είναι οι μάσκες, τα αντισηπτικά έως τις αδιάκοπες απολυμάνσεις στο Ρέντη αλλά και στο Καραϊσκάκη. Παράλληλα, λέμε συνεχώς και υπενθυμίζουμε τόσο στους παίκτες μας, όσο και στο προσωπικό μας, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η δική τους ατομική ευθύνη απέναντι στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, γιατί πρώτα απ’ όλα προστατεύουν τους εαυτούς τους και την καριέρα τους και εν συνεχεία τα μέλη των οικογενειών τους και όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ως εκ τούτου έχουμε φροντίσει να είναι θωρακισμένος ο Ολυμπιακός από κάθε κατεύθυνση απέναντι στον κορονοϊό, χωρίς να εφησυχάζουμε ούτε ένα λεπτό. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό την περίπτωση να έχουμε μετάδοση του ιού στις εγκαταστάσεις μας».

Για τις επαφές που έχουν οι παίκτες στην διάρκεια του ματς: «Είναι μια νέα πραγματικότητα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα επαφής. Δεν είναι δυνατόν να μην έρθουν σε επαφή οι παίκτες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι όσοι θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο θα έχουν ελεγχθεί με τα τεστ και θα έχουν προστατευθεί πολύ καλά, καθώς και οι ίδιοι έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα των καταστάσεων. Έχουμε ερωτηθεί πολλές φορές, πως έχουμε να κάνουμε με αθλητές που είναι νέα παιδιά και εάν θα τηρήσουν όλα όσα πρέπει. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως αυτά τα νέα παιδιά είναι ταυτόχρονα και επαγγελματίες. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιο είναι το σωστό για την υγεία και τη ζωή τους, ξέρουν ποιο είναι το σωστό και το καλό για την καριέρα τους, γνωρίζουν να αυτοπροστατεύονται.

Πόσω μάλλον σε μία τέτοια υγειονομική κρίση. Όλοι θέλουν να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση και θεωρώ πως οι ποδοσφαιριστές έχουν πάρει πολύ πιο σοβαρά και τηρούν πολύ πιο αυστηρά τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού. Ως αθλητικοί συντάκτες εσείς το γνωρίζετε, πόσο υπερπροστευτικοί σε θέματα υγείας είναι οι επαγγελματίες αθλητές».