Η πρώτη «νίκη» του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο CAS!

Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να συνεκδικαστούν οι προσφυγές του «Δικεφάλου» και του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων στο CAS, αλλά τελικά το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι θα εκδικαστούν την ίδια μέρα και ώρα!

Η πρώτη «νίκη» του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο CAS!

Μία πρώτη νίκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τον Ολυμπιακό η ενημέρωση που είχαν από το CAS οι «ερυθρόλευκοι», η ΕΠΟ και ο ΠΑΟΚ, ότι τελικά οι προσφυγές που κατέθεσαν οι δύο σύλλογοι θα συνεκδικαστούν και δεν θα γίνουν σε ξεχωριστή ημερομηνία. Θα γίνουν λοιπόν την ίδια μέρα και ώρα, όπερ σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα παραστεί κανονικά στην Λωζάνη, δικαιώνοντάς τον τον CAS μέχρι κεραίας, καθώς εξ αρχής έλεγε ότι είχε αυτό το δικαίωμα. Ο δε ΠΑΟΚ τόνιζε ότι οι Πειραιώτες δεν είχαν καν δικαίωμα παράστασης και για αυτό φώναζαν ότι δεν μπορούσαν να συνεκδικαστούν οι δύο προσφυγές.

Το CAS προ ημερών είχε ρωτήσει – ως όφειλε – τις εμπλεκόμενες πλευρές αν θέλουν να συνεκδικαστούν οι δύο προσφυγές, μιας και οι δύο σύλλογοι πήγαν στην Λωζάνη για να «ρίξουν» την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

Διαφορετικά πράγματα φυσικά ζητούν. Ο μεν Ολυμπιακός τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, ο δε ΠΑΟΚ την εξαφάνιση της ποινής των 7 βαθμών. Όπως και να ‘χει, όμως, επειδή πρόκειται για δύο κινήσεις που έχουν ως κοινό παρονομαστή την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, το CAS ρώτησε τις ομάδες αν θέλουν να συνεκδικαστούν οι δύο προσφυγές.

Ο Ολυμπιακός απάντησε καταφατικά. Ο ΠΑΟΚ δεν το ήθελε... Τι έμενε λοιπόν; Να πάρει το CAS πάνω του την υπόθεση. Αποφάσισε λοιπόν την Δευτέρα (18/5) ότι οι δύο προσφυγές πρέπει να συνεκδικαστούν, δικαιώντας ουσιαστικά τους Πειραιώτες που θα παραστούν κανονικότατα ενώπιον της έδρας, κάτι που δεν επιθυμούσε ο «Δικέφαλος» με βάση τις κινήσεις που έκανε τον τελευταίο καιρό.