Ο Μαρτίνς για τον Σα: «Ακρογωνιαίος λίθος των επιτυχιών μας- Δεν πίστευα πως θα βελτιωθεί τόσο πολύ»

Για τον Ζοζέ Σα, την εξέλιξή του και την συνύπαρξή τους στον Ολυμπιακό, μίλησε ο Πέδρο Μαρτίνς σε Μέσο της πατρίδας τους.

Ο Μαρτίνς για τον Σα: «Ακρογωνιαίος λίθος των επιτυχιών μας- Δεν πίστευα πως θα βελτιωθεί τόσο πολύ»

Για την σχέση του με τον Ζοζέ Σα αλλά και τους συμπατριώτες του με τους οποίους δουλεύει μαζί, μίλησε στην ιστοσελίδα zerozero της πατρίδας του, ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Μαρτίνς ανέφερε αρχικά πως «συνήθως, σε όποια ομάδα πηγαίνω δεν παίρνω μαζί μου δικούς μου παίκτες» ενώ για τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού είπε: «Ο Σα ήταν ποδοσφαιριστής μου στην Μαρίτιμο, αλλά μετά είχε την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω, πηγαίνοντας στην Πόρτο!

Εκεί όμως, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για αυτόν, καθώς με τον Κασίγιας, δεν έπαιζε πολύ. Δεν είχε υψηλό κίνητρο και έτσι στα τέλη Αυγούστου, εξέφρασε την επιθυμία του, να αποχωρήσει. Έτσι, υπήρξε η δυνατότητα να συνεργαστώ και πάλι με τον Σα, φέρνοντας τον στον Ολυμπιακό, με την μορφή δανεισμού και μια... βολική οψιόν αγοράς».

Για την πρόοδο του Σα, ο 50χρονος προπονητής δήλωσε: «Αρχικά, νιώθω τον Σα δικό μου παίκτη και έχει γενικά πολλές δυνατότητες. Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό, ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε από την Πορτογαλία και ήθελε κάποιο χρόνο προσαρμογής.

Κάτι που είχε περισσότερο στην Μαρίτιμο και λιγότερο στην Πόρτο. Γνωρίζοντας τις αρετές του, δεν πίστευα ότι θα βελτιωθεί τόσο πολύ και σε σύντομο διάστημα. Ήταν ακρογωνιαίος λίθος των επιτυχιών μας, ειδικά στα ματς της Ευρώπης. Ήταν φανταστικός».