Ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε καμία αναβολή στο CAS για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει καμία καθυστέρηση στην εκδίκαση της προσφυγής που κατέθεσε στο CAS, ζητώντας τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ παρά τα όσα διαδίδονται στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε καμία αναβολή στο CAS για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στην Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός ζήτησε 15νθήμερη αναβολή για την προσφυγή που κατέθεσε στο CAS για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας «ΠΑΟΚ-Ξάνθη», ζητώντας τον υποβιβασμό του «Δικεφάλου». Με τα όσα ενδεχομένως έχουν διαρρεύσει από τον ΠΑΟΚ, ο φάκελος του Ολυμπιακού δεν ήταν πλήρης και για αυτό το λόγο ζήτησε αναβολή από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Από το λιμάνι, ωστόσο, προκύπτει το ακριβώς αντίθετο. Ότι αν ήταν στο χέρι του Ολυμπιακού, θα ήθελαν η εκδίκαση της προσφυγής να γίνει το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και... σήμερα που λέει ο λόγος. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός στο ερώτημα που είχε κάνει το CAS πριν από μερικές μέρες για το αν θέλουν οι εμπλεκόμενες πλευρές (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΕΠΟ) να συνεκδικαστούν οι προσφυγές των δύο συλλόγων μιας και «στόχος» ήταν η «κατάρρευση» της ποινής της Επιτροπής Εφέσεων (ασχέτως αν ζητούν ο ένας υποβιβασμό και ο άλλος εξαφάνιση του -7), οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξ αρχής θετικοί. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει διορία για να απαντήσει και ουσιαστικά δεν συμφωνούσε με τη συνεκδίκαση.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν ζήτησε καμία αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης. Απλώς, λόγω COVID-19 τα πάντα έχουν πάει πιο πίσω. Αυτόματα το CAS εξαιτίας της πανδημίας δέχεται προθεσμία για την κατάθεση συμπληρωματικών εγγράφων.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μία πληροφορία που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και ακόμη δεν έχει διαψευστεί. Ο ΠΑΟΚ και η ΕΠΟ έχουν συμφωνήσει στον έναν Διαιτητή (δικαιούνται να βάλουν δικαστές οι εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ και το CAS επιλέγει έναν). Μόνο που υπάρχει μία... λεπτομέρεια: Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε στο CAS κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όχι κατά του Ολυμπιακού. Άρα ο ΠΑΟΚ με την Ομοσπονδία είναι αντίδικοι... Οπότε, πώς μπορούν δύο αντίδικοι να προχωρούν στην επιλογή του ίδιου Δικαστή;