Κούγιας: «Καμία πρόταση από Ολυμπιακό για Ουάρντα»

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ και ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει πρόταση για τον Αμρ Ουάρντα

Κούγιας: «Καμία πρόταση από Ολυμπιακό για Ουάρντα»

Για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε σε συνέντευξη του στον «Focus» ο Αλέξης Κούγιας, με αφορμή το Δ.Σ στη λίγκα μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, και μεταξύ άλλων είπε πως αν είχε τα λεφτά του πρώτου θα είχε πέντε πρωταθλήματα.

Επίσης, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των Ουάρντα και Μασούρα αλλά και στο γεγονός πως θέλει να αναλάβει πρόεδρος του συνεταιρισμού. Αρχικά είπε: «Αν είχα τα λεφτά του Σαββίδη και ήμουν στον ΠΑΟΚ, με τα μισά απ’ αυτά θα έπαιρνα πέντε πρωταθλήματα σε επτά χρόνια! Ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ γηρασμένη ομάδα και δεν έχει μεταπωλητική αξία οι περισσότεροι παίκτες, για αυτό χρειάζεται μια ανανέωση».

Για τον Ουάρντα: «Ο Ουάρντα είναι σαν παιδί μου, τον έχω σαν παιδί μου. Είναι… μωρό παιδί και για αυτό τον αντιμετώπισα έτσι. Ο Ουάρντα ένιωσε την αγάπη στην Λάρισα και για αυτό έπαιξε καλά εδώ. Όμως με την επανέναρξη των προπονήσεων δεν ήρθε να κάνει τεστ και δεν ήρθε να κάνει προπονήσεις. Ζήτησε πέντε μέρες άδεια από τον Γρηγορίου, αυτός τον παρέπεμψε σε εμένα, του είπα και εγώ όχι στο να πάρει άδεια και πήρε άδεια… από την σημαία! Έχουμε μια άριστη σχέση.

Καμία πρόταση δεν υπήρχε από τον Ολυμπιακό ποτέ, σας διαβεβαιώνω. Η σχέση μου με τον Ιβάν Σαββίδη, τον Μάκη Γκαγκάτση και το περιβάλλον του ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικές. Δεν έχει σημασία αν παίρνω το μέρος του Ολυμπιακού ή όχι, οι σχέσεις μου είναι πολύ καλές. Με την Ξάνθη έχω θέμα, όχι με τον ΠΑΟΚ. Είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη και των ΜΜΕ που έχει, είναι τιμή μου να είμαι δικηγόρος αυτών των επιχειρήσεων.

Στην συζήτηση που είχαμε κάνει σε προσωπικό επίπεδο με τον Σαββίδη, του το είχα πει ότι είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη και ότι στραβό γίνει θα το πω. Το ίδιο είχα κάνει και με τον Μαρινάκη. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να είμαι εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ σε μια υπόθεση στο μέλλον».

Για τον Μασούρα: «Όσο για τον Μασούρα, είναι αχαριστία αυτό που έκανε. Έχει τεράστιες δυνατότητες και κακώς δεν αξιοποιήθηκε από τον Ολυμπιακό. Για μένα έχει καλύτερη βάση από τον Τσιμίκα και μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Μπορούσαμε να τον… ζωντανέψουμε όπως με τον Ουάρντα, αλλά έχει μπλέξει με έναν κομπογιαννίτη γιατρό στην Λάρισα που του έκανε προπονήσεις για στίβο και έπαθε 4 θλάσεις!».

Για την προεδρία στην Λίγκα: «Επειδή είμαι ιδιοκτήτης ομάδας, με καίει να προστατεύσω τα λεφτά μου. Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα γίνει μόνο αν το θέλουν οι μεγάλοι. Δεν θα κάτσω να σκάσω, αν δέχομαι πόλεμο από τους «μεγάλους». Θέλω να αναλάβω την προεδρία στην Λίγκα αλλά μόνο με την στήριξη των μεγάλων».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας