Βέρντε: «Αισθάνομαι εξαιρετικά στην Αθήνα, από τους μεγαλύτερους παίκτες ο Τότι»

Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ Ντανιέλε Βέρντε μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του αναφέρθηκε στην παρουσία του στην «Ένωση», την θητεία του στη Ρόμα και τον Φραντσέσκο Τότι. 

Βέρντε: «Αισθάνομαι εξαιρετικά στην Αθήνα, από τους μεγαλύτερους παίκτες ο Τότι»

Ο Ντανιέλε Βέρντε παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα και μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε δικαιωμένος για την επιλογή του να μετακομίσει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.

Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός, στάθηκε στην εμπιστοσύνη που του έδειξε η «Ένωση» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην θητεία του στη Ρόμα, αλλά και το μεγάλο αρχηγό, των «τζιαλορόσι», Φραντσέσκο Τότι.

Συγκεκριμένα, ο Βέρντε δήλωσε: «Θα είχα μείνει στην Ισπανία γιατί ένιωθα όμορφα, αλλά δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες. Η πρόταση της ΑΕΚ έφτασε, επενδύοντας πάνω μου και προσφέροντας ένα σημαντικό ποσό τόσο στη Ρόμα όσο και σε μένα για ένα τριετές συμβόλαιο. Ήταν ένα δείγμα μεγάλης εμπιστοσύνης. Η ΑΕΚ έπειτα είναι ένας σύλλογος με κύρος και τεράστια ιστορία που παίζει κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για μένα ήταν μια σημαντική προοπτική και πρέπει να πω ότι δεν μου πήρε καιρό για να αποδεχθώ την πρόταση.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νάπολη. Αγαπάω την πόλη μου και είναι αυτό που μου λείπει πιο πολύ. Αλλά για μένα το ποδόσφαιρο είναι πάθος, πιστοί οπαδοί, άνθρωποι που ζουν για να έρθουν στο γήπεδο το σαββατοκύριακο στα παιχνίδια. Εδώ στην Αθήνα είναι ακριβώς έτσι και γι’ αυτό πιθανότατα αισθάνομαι εξαιρετικά».

Όσον αφορά την θητεία του στη Ρόμα και τον Φραντσέσκο Τότι: «Όταν σκέφτομαι ότι μια μέρα θα μπορώ να λέω στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου ότι έπαιξα με τον Φραντσέσκο Τότι, με κάνει και ανατριχιάζω. Για μένα ήταν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και να τον βλέπω από κοντά ήταν ένα σόου. Έπειτα πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Πάντα ήσυχος, χωρίς μεγάλα λόγια και πάντα πρόθυμος να σε βοηθήσει. Ήταν ένας πραγματικός αρχηγός και αποτελούσε παράδειγμα».

Για το ξεκίνημά του στη Ρόμα υποστήριξε: «Είναι μια ανεξίτηλη μνήμη, ένα απίστευτο συναίσθημα. Το πρωί ήμουν στην Φουοριγκρότα και το απόγευμα στην Τριγκόρια. Δεν ήμουν σίγουρος ότι τα είχα πάει καλά στα δοκιμαστικά. Όταν μου είπαν ότι πέρασα με επιτυχία δεν το πίστευα. Δεν είχαμε τελειώσει καν και με φώναξαν στην άκρη για να υπογράψω το συμβόλαιο. Ο Μπρούνο Κόντι με είχε εντοπίσει και με είχε φέρει στα δοκιμαστικά. Ο Μοντέλα όμως ήταν αυτός που με επέλεξε. Ήταν ο προπονητής που με καθοδήγησε και που με έβαλε να αγωνιστώ στις πτέρυγες. Από τότε δεν άλλαξε ποτέ ο ρόλος μου».