Θέος: «Αρνητικό και το δεύτερο τεστ στον Ολυμπιακό» (vid)

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έκαναν και δεύτερο τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό. Δείτε βίντεο από το πώς έχουν διαμορφωθεί οι εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Θέος: «Αρνητικό και το δεύτερο τεστ στον Ολυμπιακό» (vid)

Οι προπονήσεις του Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει με τους ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν στον Ρέντη χωρισμένοι σε τρία γκρουπ και οι πόρτες να ανοίγουν στις 09:00 για τους πρώτους. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες υγιεινής.

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος μίλησε στο Mega, το οποίο μπήκε στο προπονητήριο του Ρέντη και μετέφερε εικόνα από το πώς έχουν διαμορφωθεί οι εξωτερικοί χώροι για να γυμνάζονται οι ποδοσφαιριστές.

«Πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μεγάλη ποσότητα μασκών, γιατί κάτι ημέρα καταναλώνουν όλοι, μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών και γαντιών. Κλείσαμε όλους τους κλειστούς χώρους, η πρόσβαση γίνεται από συγκεκριμένη είσοδο. Θερμομέτρηση σε όποιον μπαίνει μέσα.

Χθες κάναμε και το δεύτερο φαρυγγικό τεστ, στο οποίο σας δίνω τώρα την είδηση, είναι όλοι αρνητικοί και συνεχίζουμε.

Το πλάνο είναι να αρχίσουμε τις ατομικές προπονήσεις και αυτό κάνουμε. Επόμενη φάση είναι να περάσουμε σε γκρουπς. Και τελευταία φάση, πριν αρχίσουν οι αγώνες, όποτε αρχίσουν, να περάσουμε στη φάση που θα προπονείται όλη η ομάδα», ανέφερε ο Χρήστος Θέος, ο οποίος αποκάλυψε πως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και νέο τεστ για τον κορονοϊό που βγήκε αρνητικό».

Για πότε είναι έτοιμοι οι παίκτες να μπουν να παίξουν:

«Περίπου στις τέσσερις εβδομάδες θεωρούμε. Εάν βάλουμε ένα πλάνο, στο μυαλό μας έχουμε οι ατομικές προπονήσεις και οι προπονήσεις σε γκρουπ να διαρκέσουν δύο με τρεις εβδομάδες κι άλλες δύο εβδομάδες σαν ομάδα. Νομίζω ένα χρονικό διάστημα 4-5 εβδομάδων μάξιμουμ είναι αρκετό για να μπορέσει να επανέλθει σε αγωνιστικούς ρυθμούς η ομάδα».

Για το εάν προκύψει κρούσμα, ποια τα βήματα:

«Εχουμε το μοντέλο της Γερμανίας, που σύμφωνα με αυτό, απομονώνεται το θετικό κρούσμα, επανελέγχονται με τεστ οι υπόλοιποι παίκτες και το υπόλοιπο προσωπικό και συνεχίζει η όλη διαδικασία και η προπόνηση όπως είναι. Δηλαδή απομόνωση μόνο του θετικού τεστ και συνεχίζονται οι δραστηριότητες».