Ο Πέδρο Μαρτίνς για την Άρσεναλ, τη Γουλβς και το νέο του συμβόλαιο

Η μεγάλη συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς σε εφημερίδα της Πορτογαλίας. Τι λέει για το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τις μεγάλες νύχτες με Άρσεναλ και Μίλαν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς για την Άρσεναλ, τη Γουλβς και το νέο του συμβόλαιο

Μεγάλη συνέντευξη στην A' Bola παραχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος είναι το πρόσωπο των ημερών στην πατρίδα του έπειτα από την επέκταση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό.

Το "ΦΩΣ εξασφάλισε τη συνέντευξη του 49χρονου τεχνικού και είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε όσα ενδιαφέροντα είπε για το νέο του συμβόλαιο και την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, το 2018.

Αρχικά ο Πέδρο Μαρτίνς μιλάει για το πόσο δύσκολο ήταν το 2018 να αλλάξει τα πάντα στον Ολυμπιακό και λέει: «Νόμιζα ότι ήταν πιο δύσκολο, λόγω της των μεγάλων αλλαγών που κάναμε στην ομάδα. Ο σύλλογος είχε ποιοτικούς παίκτες, και συνεχίζει να έχει, αλλά ήταν πολύ επικεντρωμένος στην εμπειρία των διεθνών αθλητών και σε κάποια ηλικία. Πλέον, το αντιστρέψαμε αυτό με το στοίχημα σε νέους παίκτες με πολλή ποιότητα. Νόμιζα ότι τα πράγματα θα ήταν πιο περίπλοκα από ό, τι έγινε τελικά. Δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα πέρυσι, ακόμα δεν έχουμε κερδίσει φέτος το πρωτάθλημα, αλλά τα πράγματα εξελίσσονται και κάναμε ένα πολύ μεγάλο άλμα. Οι οπαδοί συνειδητοποίησαν ότι χρειάστηκε χρόνος για να φτιαχτεί η ομάδα και η βοήθεια που μας έδινε το γήπεδο, ήταν πολύ σημαντική. Αυτή τη στιγμή η αξιολόγηση της ομάδας σε οικονομικό επίπεδο (σ.σ. εννοεί παίκτες με μεγάλη χρηματιστηριακή αξία) είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που βρήκα. Αν μετρήσουμε τα δέκα παιχνίδια από την περασμένη σεζόν, έχουμε κάνει ήδη 36 παιχνίδια συνολικά χωρίς να χάσουμε».

Όσον αφορά στην εξέλιξη του πρωταθλήματος είπε: «Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα είναι αυτό που συνέβη στην Ολλανδία. Αν τελειώσει όμως, τότε ποιος πρέπει βγει πρωταθλητής; Είμαστε – όπως είπατε – 14 βαθμούς μπροστά. Το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο, για τον τελευταίο, ποιος θα υποβιβαστεί, ποιος θα προβιβαστεί», σχολίασε με νόημα και συνεχίζει: «Κάναμε τη μεταμόρφωση που μου ζήτησε ο πρόεδρος το καλοκαίρι του 2018. Το ταξίδι μας δεν έχει τελειώσει. Έχουμε μια ομάδα καλών παικτών, με καλή ποιότητα. Με σέβονται πολύ. Είναι εξαιρετικό το συναίσθημα και δεν γινόταν να κάνω τίποτε άλλο από το να ανανεώσουμε».

«Στο μυαλό μας και το Κύπελλο και η Γουλβς»

Όσον αφορά στις δυσκολίες να είναι προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει μια ανάγκη να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας και μετά ένα άγχος να τερματίσουμε το πρωτάθλημα, γιατί μόνο όταν τελειώσει θα αισθανόμαστε και τυπικά πρωταθλητές. Ξεκινήσαμε να προπονούμαστε τώρα και περιέργως, νιώθω το ίδιο πνεύμα που ένιωσα πριν από 6 εβδομάδες όταν έκλεισαν τα πάντα. Εκτός από το πρωτάθλημα, έχουμε επίσης τον τελικό του κυπέλλου και το Γιουρόπα Λιγκ. Έχουμε ήδη παίξει το πρώτο ματς με την Γουλβς και η ΟΥΕΦΑ έχει αποφασίσει ότι θα είναι ίσως στις 6 Αυγούστου η ρεβάνς. Θα δούμε. Έχουμε τόσα πολλά ερωτηματικά... Αν υπάρχει ένα πράγμα που μας έχει διδάξει αυτή η ιστορία, είναι ότι για πρώτη φορά στη ζωή υπάρχουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούμε με τίποτα να ελέγξουμε. Είναι ένα μεγάλο μάθημα που αντλούμε από αυτό. Ίσως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε».

«Σπουδαία παιχνίδια στην Ευρώπη»

Για την πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη ο Πέδρο Μαρτίνς είπε: «Αυτή η ομάδα έχει παίξει υπέροχα παιχνίδια. Πέρυσι αποκλείσαμε τη Μίλαν. Φέτος δεν θέλω καν να μιλήσω για το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Κάναμε επίσης φανταστικά προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολους αντιπάλους και καταφέραμε να φτάσουμε στους ομίλους. Στη συνέχεια, παίξαμε δύο καλά παιχνίδια εναντίον της Τότεναμ και με την Μπάγερν στο σπίτι μας. Το επίπεδο απόδοσής μας δεν ταιριάζει με τους πόντους που είχαμε στο τέλος και που μας έστειλε στο Γιουρόπα Λιγκ. Τότε ακολούθησε η Άρσεναλ, όπου παίξαμε καλά και στο τέλος είχαμε λίγη τύχη. Όταν πετύχαμε το γκολ στο τέλος, ήταν μια τεράστια ευτυχία. Είναι ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια μας και θα μπει στην ιστορία του συλλόγου».

Για το πώς πέρασε την καραντίνα: «Ήμουν στη διαδικασία συζητήσεων με τον πρόεδρο και κατέληξα να μην ταξιδέψω στην Πορτογαλία. Η οικογένειά μου είναι μια χαρά και η αλήθεια είναι ότι τώρα μπορώ να τους μιλήσω περισσότερο λόγω των νέων τεχνολογιών. Πέρασα τις μέρες μου στο σπίτι». Ο Πέδρο Μαρτίνς τονίζει πως έχουν αλλάξει πολλά στην καθημερινότητα των παικτών στον Ρέντη, αφού δεν έχουν πρόσβαση στο γυμναστήριο και στους άλλους χώρους των εγκαταστάσεων. Επισημαίνει, όμως, πως δεν μπορούν να γίνονται προπονήσεις με μάσκες: «Όταν φτάνουν έχουν μια μάσκα, αλλά όταν πηγαίνουν στο χορτάρι δεν την φορούν. Κάθονται και αλλάζουν τα παπούτσια τους σε αποστάσεις. Έχουμε επίσης φορεία για να κάνουμε κάποια μασάζ ή περιποιήσεις. Προπονούμαστε χωρίς μάσκα. Δεν μπορώ να κάνω προπόνηση με μάσκα, αλλά κρατάμε τις απαιτούμενες αποστάσεις. Αν πρόκειται όμως να αρχίσουμε να παίζουμε, θα έχουμε αναγκαστικά επαφή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Προφανώς, σε κλειστούς χώρους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μάσκες, αλλά σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου δεν μπορούμε. Πρέπει να έχουμε επαφή».