Τα «όχι» του Πέδρο Μαρτίνς και η παραμονή στον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε προτάσεις αυτήν τη διετία και μάλιστα πολύ καλές οικονομικά, αλλά αρνήθηκε, διότι ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό.

Τα «όχι» του Πέδρο Μαρτίνς και η παραμονή στον Ολυμπιακό

Από τη συνάντηση που είχε κάνει πέρσι τον Σεπτέμβριο με τους δημοσιογράφους ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ξεκαθαρίσει ότι το πρώτο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να μείνει στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος το έλεγε και το πίστευε αυτό και το έχει αποδείξει με πράξεις.

Σε αυτήν τη διαδρομή δύο ετών στον Ολυμπιακό ο Πορτογάλος είχε προτάσεις στα χέρια του, υπήρξαν ομάδες που του χτύπησαν την πόρτα. Σίγουρα μπορεί να μην ήταν αυτό που ήθελε και επεδίωκε, αλλά υπήρξε το οικονομικό δέλεαρ.

Ο 49χρονος τεχνικός ήταν και είναι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό και δεν ήθελε να φύγει από το λιμάνι. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πει δύο μεγάλα «όχι» σε καλές προτάσεις. Η μία ήταν πριν από έναν χρόνο και είχε έρθει από τη Σαουδική Αραβία. Τότε του πρόσφεραν 4.000.000 ευρώ τον χρόνο. Ο Μαρτίνς αρνήθηκε να αφήσει τον Ολυμπιακό για τα λεφτά των Αράβων.

Και για να αντιληφθείτε τη διαφορά στα οικονομικά μεγέθη, ο Μαρτίνς με το νέο του συμβόλαιο στον Ολυμπιακό αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Και δεν ήταν μόνο οι Άραβες που ψάχτηκαν για τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά κι εκείνος αρνήθηκε.

Πρόσφατο είναι το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ Μόσχας και δεν ήταν καθόλου της πλάκας. Ασχολήθηκαν σοβαρά οι Ρώσοι και ο Σάντσο Φρέιτας το επιβεβαίωσε. Δεν βγήκαν τυχαία και οι δηλώσεις του Μαρτίνς για το ρωσικό πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος ωστόσο δεν έδειξε να ενδιαφέρεται να μετακομίσει στη Ρωσία, όσο κι αν ήθελαν να τον δελεάσουν με τα ρούβλια.

Ο κόουτς είπε δύο ηχηρά «όχι», αποδεικνύοντας ότι πράγματι ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό. Από την άλλη έδειξε ότι είναι ένας προπονητής που έχει φιλοδοξίες και μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του.