Τρίτος σε ασίστ ο Κουτρ στη Ligue 1, πίσω από Ντι Μαρία και Σλιμανί!

Ο Γιοάν Κουρτ, τον οποίο εξετάζει σοβαρά ο Ολυμπιακός για την ενίσχυση στους εξτρέμ, βρίσκεται στην 3η θέση των ασίστ στη Ligue 1, πίσω από τους Ντι Μαρία και Σλιμανί.

Τρίτος σε ασίστ ο Κουτρ στη Ligue 1, πίσω από Ντι Μαρία και Σλιμανί!

Ο Γιοάν Κουρτ είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός για να αποτελέσει τον «αντι-Ποντένσε» της νέας περιόδου, μιας και ο Εμρέ Μορ δεν φαίνεται πως πείθει τον Πέδρο Μαρτίνς να στηριχθεί πάνω του την επόμενη χρονιά. Ο 30χρονος Γάλλος εξτρέμ, που μένει ελεύθερος από την Μπρεστ, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη υπόθεση, είχε εξελιχθεί φέτος σε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της Ligue 1.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κορυφαία γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» έχει κάνει φέτος αρκετές φορές εκτενή αφιερώματα στις επιδόσεις του και στεκόταν κυρίως στον δημιουργικό τομέα.

Με 7 ασίστ που έχει τη φετινή σεζόν είναι τρίτος στη σχετική λίστα με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, είναι πίσω από τον Άνχελ Ντι Μαρία της Παρί Σεν Ζερμέν που έχει 14 και από τον Ισλάμ Σλιμανί, που είχε ακουστεί πέρσι για τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά πήγε δανεικός από τη Λέστερ στη Μονακό. Ο Αλγερινός εξτρέμ έχει 8 ασίστ.

Αυτό που αρέσει στον Φρανσουά Μοντέστο είναι ότι πρόκειται για παίκτη ομάδας με όλη τη σημασία της λέξεως και για αυτό συμφωνεί και ο Μαρτίνς ότι αξίζει να ασχοληθεί σοβαρά ο σύλλογος μαζί του, παρότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Όπως για παράδειγμα ότι για τον παίκτη κινούνται επίσης η Ναντ και η Μαρσέιγ.