Βαρέλα: «Ξέρω γιατί έφυγε ο Λουτσέσκου, έκανα τα πάντα για να μείνει»

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ Φερνάντο Βαρέλα μιλώντας σε ΜΜΕ της Ρουμανίας, επεσήμανε πως ξέρει γιατί έφυγε ο Λουτσέσκου το καλοκαίρι του 2019.

Βαρέλα: «Ξέρω γιατί έφυγε ο Λουτσέσκου, έκανα τα πάντα για να μείνει»

Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε σε ΜΜΕ της Ρουμανίας για τον ΠΑΟΚ, τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το περσινό «διαζύγιο» του 51χρονου τεχνικού με την ΠΑΕ.

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, μίλησε για την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε σχέση με αυτά που έχει ζήσει στη πρώην ομάδα του:

«Στη Ρουμανία, το ντέρμπι Στεάουα-Ντιναμό, ολοκληρώνεται. Εδώ, δε γίνεται πάντα αυτό. Υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα και το παιχνίδι τελειώνει μόνο αν ήταν κακό και για τις δύο ομάδες ή κερδίζει κάποια από αυτές με 3-0 ή 4-0.

Στη Ρουμανία δεν υπάρχουν προβλήματα, με οπαδούς στον αγωνιστικό χώρο, στην Ελλάδα είναι πιο περίπλοκο. Είναι μια μεγάλη αντιπαλότητα του Βορρά με το Νότο».

Για την πορεία του στον ΠΑΟΚ, ο Βαρέλα στάθηκε στην παρουσία του Λουτσέσκου, λέγοντας:

«Πιστεύω ότι θα μπορούσα να είχα φύγει από τον ΠΑΟΚ, μετά την πρώτη μου σεζόν. Η ομάδα πλήρωσε για να με αποκτήσει και δεν ήταν μία καλή σεζόν για μένα. Αν δεν ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου που ήρθε, ίσως να έφευγα.

Ήξερε όμως τι είδους παίκτης είμαι, από τη Ρουμανία, μου έδωσε αυτοπεποίθηση και επέστρεψα στα γνωστά μου επίπεδα.

Έκανα τα πάντα για εκείνον προκειμένου να μείνει, ανανέωσα το συμβόλαιό μου και ένα μήνα αργότερα αποχώρησε. Ξέρω γιατί έφυγε και ξέρω ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι είναι καλό για εκείνον. Υπήρχαν κάποια προβλήματα, δεν είναι δουλειά μου να μιλήσω γι' αυτά και αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ...».

Για τη σεζόν 2017-18 και το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, τόνισε.

«Πιστεύω ήταν μία δύσκολη στιγμή. Ήμασταν πολύ κοντά στον πρώτο μας τίτλο και ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, μετά από πέντε λεπτά. Ήταν δύσκολο γι’ αυτόν (σ. σ. τον Σαββίδη), είχε μια σκληρή αντίδραση, αλλά πιστεύω ότι όλοι, τη σεβάστηκαν μετά.

Ήταν σκληρό να βλέπεις ότι ήμασταν εκεί, μετά από πέντε χρόνια παρουσίας του στην ομάδα και ο διαιτητής, να μας κλέβει. Πιστεύω ότι κάποια πράγματα στην Ελλάδα άλλαξαν, μετά από αυτό το επεισόδιο».