Θλίψη στον ΠΑΟΚ για τον θάνατο του Βασίλη Σαμαρά

Ο ΠΑΟΚ θρηνεί τον θάνατο του παλαίμαχου τερματοφύλακα της ομάδας Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Θλίψη στον ΠΑΟΚ για τον θάνατο του Βασίλη Σαμαρά

Ο ΠΑΟΚ θρηνεί τον θάνατο του Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Ο εκλιπών αποτέλεσε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας και συμβολική φυσιογνωμία του «ασπρόμαυρου» συλλόγου.

Ο Βασίλης Σαμαράς γεννήθηκε το 1925 και μέχρι σήμερα που πέθανε, αποτελούσε τον γηραιότερο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του «Δικεφάλου».

Υπήρξε τερματοφύλακας και μέχρι το 1949 ήταν βασικός για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

«Πήγα στη σχολή αξιωματικών επειδή ήμουν απόφοιτος γυμνασίου. Εκείνη την εποχή οι μορφωμένοι δεν ήταν πολλοί και έγινα αξιωματικός.

Τότε ήταν μεγάλη υπόθεση να έχεις πάει στο γυμνάσιο. Ήθελε και χρήματα. Πληρώναμε τα πάντα. Βιβλία, εκπαιδευτικά τέλη, τα πάντα. Η εγγραφή στο πανεπιστήμιο τότε ήταν 2.520 δραχμές. Όταν έγινα αξιωματικός, πήγα στον ΠΑΟΚ και τους είπα «φροντίστε να με βάλετε την ομάδα του τρίτου σώματος στρατού» όπου πήγαιναν οι ποδοσφαιριστές πρώτης κατηγορίας. Βρήκαν τερματοφύλακα κι εμένα με ξέχασαν.

Έτσι, όταν αποστρατεύτηκα τους είπα «το δελτίο μου κάψτε το. Εγώ δεν πάω πουθενά». Και δεν έπαιξα ξανά ποδόσφαιρο. Δεν το μετάνιωσα. Και δεν πήγα σε άλλη ομάδα. Αυτό έχει σημασία», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Βασίλης Σαμαράς.

«Ο Βασίλης Σαμαράς, ο μεγαλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι σε ηλικία 95 ετών. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.