Η απάντηση Αυγενάκη στο αίτημα του ΠΑΟΚ: «Αρμόδια η Super League»

Αρμοδιότητα της Super League είναι η διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με την απαντητική επιστολή του υφυπουργείου Αθλητισμού στο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η απάντηση Αυγενάκη στο αίτημα του ΠΑΟΚ: «Αρμόδια η Super League»

Η διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών που θα επιστρέψουν στις προπονήσεις είναι αρμοδιότητα της Super League ως διοργανώτριας αρχής. Αυτή είναι η απάντηση του υφυπουργείου Αθλητισμού στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με τη χθεσινή επιστολή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που ζητούσε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των παικτών και του προσωπικού, καθώς και των οικογενειών τους, στην περίπτωση κατά την οποία θα προσβληθούν από τον κορονοϊό ή θα μολύνουν άλλους ανθρώπους.

Η απαντητική επιστολή υπογράφεται από τον νομικό σύμβουλο του υφυπουργού, Παναγιώτη Παπανότη, και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε απάντηση της σχετικής επιστολή σας, θεωρούμε εύλογο το ενδιαφέρον σας, όπως και σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σχετικά με το αίτημα που διατυπώνετε, αρμόδια σύμφωνα με το άρθρο 89 του ν. 2725/1999 είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματός σας, η οποία αιτήθηκε επισήμως στις 29 Απριλίου 2020, έπειτα από σχετική απόφαση του ΔΣ της Super League 1, τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούσαν στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, στο οποίο μετέχει και η ομάδα σας. Επιπλέον, αντίστοιχο αίτημα προς τον κ. Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού υποβλήθηκε στις 30 Απριλίου 2020 και από τον ΠΣΑΠ.

...Επιτρέπονται από αύριο 5/5/2020 οι ατομικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών σας, σε ολιγομελείς ομάδες των έξι έως οκτώ ατόμων ... βάσει του γενικού υγειονομικού πρωτοκόλλου της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της διοργανώτριας αρχής».

Απάντηση στην... απάντηση ο ΠΑΟΚ

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι στον ΠΑΟΚ από την απάντηση που έλαβαν από το υφυπουργείο Αθλητισμού και με νέα ανακοίνωσή τους οι Θεσσαλονικείς κάνουν λόγο για «αποποίηση ευθυνών»: «Η απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια αποποίησης ευθυνών. Η ομόφωνη απόφαση της λίγκας είναι να επιστρέψουμε με όλες τις προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την υγεία των συμμετεχόντων. Στο πλαίσιο των προϋποθέσεων αυτών εμείς θέσαμε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ασφάλισης και αστικής ευθύνης, που θα πρέπει να γίνει από την πολιτεία. Περιμένουμε το αυτονόητο. Να υιοθετηθεί η πολύ λογική πρότασή μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ