Καταγγελία Ολυμπιακού κατά των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ζητούν αφαίρεση βαθμών οι «ερυθρόλευκοι»...

Καταγγελία Ολυμπιακού κατά των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός έκανε καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου με την οποία ζητάει τη δίωξη εις βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα επικαλούνται το άρθρο 15 παρ.4β το οποίο επιφέρει ποινή αφαίρεσης βαθμών για τις δύο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην καταγγελία για τα επεισόδια των οπαδών των δύο ομάδων στον τελικό κυπέλλου που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Η καταγγελία συνοδεύεται από οπτικοακουστικό υλικό, με τον Ολυμπιακό να ζητάει την κλήση των δύο ομάδων σε απολογία με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα που κάνει λόγο για "είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας".

Αν αυτό αποδειχθεί, τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθούν με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, τιμωρία της έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Παρασκευή (18/05) και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα αποφασίσει εκείνη την ημέρα αν θα δεχτεί την παρέμβαση του Ολυμπιακού ο οποίος έχει ζητήσει και την παραπομπή των παρατηρητών του αγώνα αφού θεωρεί ελλιπείς τις εκθέσεις τους για τα έκτροπα του ΟΑΚΑ.