ΕΠΟ: Άμεση απόρριψη για τις άδειες, με -3!

Προτού εξεταστεί το αίτημα της Superleague να μην αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες χωρίς άδεια, η ΕΠΟ αποφάσισε για -3. Ό,τι είχε πει ο ΠΑΟΚ στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

ΕΠΟ: Άμεση απόρριψη για τις άδειες, με -3!

Στην επίσημη ανακοίνωσή της μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, η Superleague είχε αναφερθεί σε αίτημα που θα έκανε προς την ΕΠΟ κατόπιν συμφωνίας των μελών της (με ψήφους 8-6) να μη αφαιρούνται βαθμοί για τις ομάδες που δεν θα έπαιρναν αδειοδότηση ενόψει της νέας σεζόν.

Και να παρέμενε η απαγόρευση μεταγραφών. Τελικά πριν καν εξεταστεί αυτό το αίτημα, έγινε γνωστό ότι η ΕΠΟ αποφάσισε να αφαιρούνται τελικά 3 βαθμοί. Κάτι για το οποίο είχε υπάρξει σχετική πρόταση από τον ΠΑΟΚ μέσω του Μάκη Γκαγκάτση στην τηλεδιάσκεψη, λίγες ώρες νωρίτερα.

Αυτό που παραμένει ως ποινή είναι η απαγόρευση των μεταγραφών, ενώ το -6 που ίσχυε έως τώρα, γίνεται -3 για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια.

Ήταν απόφαση που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και κάποιοι εντός της Λίγκας έκαναν λόγο για «πραξικοπηματική» ενέργεια εκ μέρους της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ με ψήφους 12-5.

Την πρόταση που έγινε στην τηλεδιάσκεψη της Λίγκας υπερψήφισαν ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Λαμία και Ολυμπιακός, ενώ υπέρ της αφαίρεσης 3 βαθμών (που πέρασε εν τέλει) ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος, Ατρόμητος και ΟΦΗ.

Υπέρ τάχθηκαν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Λίγκας. Δηλαδή, οι κ.κ. Μηνάς Λυσάνδρου, Μάκης Γκαγκάτσης, Τάκης Αγραφιώτης, Βαγγέλης Ασλανίδης, συν το μέλος της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρόπουλος.