Super League: Ο όρος Μαρινάκη και Ολυμπιακού για την κεντρική διαχείριση

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός θα είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, μόνο σε περίπτωση που ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομάδων (ΠΑΟΚ - Ξάνθη), τονίζοντας ότι υπάρχουν ερωτηματικά και για τον Παναιτωλικό. Ψηφοφορία ζήτησε ο Γιάννης Αλαφούζος, συμφώνησαν Κούγιας και Λούτσος.

Super League: Ο όρος Μαρινάκη και Ολυμπιακού για την κεντρική διαχείριση

Στην τηλεδιάσκεψη για το μέλλον της Super League (29/4, 11:00) ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε θέση αναφορικά με το θέμα της κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Super League: Ποιοι συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού τόνισε ότι η ομάδα του Πειραιά είναι υπέρ αυτής, με τον όρο ωστόσο να υπάρχει διαφάνεια μεταξύ των ιδιοκτησιακών καθεστώτων των ομάδων, αναφερόμενος φυσικά στο ζήτημα της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Ακόμα υπογράμμισε πως υπάρχουν ερωτηματικά για τον Παναιτωλικό.

Μαρινάκης: «Λεκές για το ποδόσφαιρο ο Σαββίδης»

Μεταξύ άλλων ο Μαρινάκης ανέφερε τα εξής:

«Ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος που βγήκε από την κεντρική διαχείριση. Ο Ολυμπιακός είναι θετικός στην κεντρική διαχείριση μόνο αν ξεκαθαρίσουν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κεντρική διαχείριση και η Ξάνθη να είναι η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ή ο Βόλος που τον έχουν κάνει έκτρωμα. Ή ομάδες όπως ο Παναιτωλικός για τον οποίο υπάρχουν ερωτηματικά».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έδωσε το παρών στην τηλεδιάσκεψη, είναι υπέρ επίσης υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, ωστόσο ζήτησε το συγκεκριμένο θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία.

Ο Αλέξης Κούγιας συμφώνησε με τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού, όπως και ο Λούτσος του Βόλου, με τον Τάκη Αγραφιώτη να τονίζει για μία ακόμα φορά ότι δεν ο Ολυμπιακός δεν θα ψηφίσει υπέρ αν συνεχίσουν να υπάρχουν ομάδες-δορυφόροι στο πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Εντέλει, η ψηφοφορία με θέμα την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκε. Ορισμένες ομάδες ψήφισαν υπέρ αλλά με αστερίσκο όπως η ΑΕΛ, ο Άρης και ο Πανιώνιος, ενώ ο Ολυμπιακός ψήφισε λευκό, μένοντας σταθερός στον όρο που έθεσε για τη διαφάνεια ως προς τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα των ομάδων.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα:

ΑΕΛ: Υπέρ με αστερίσκο στην Ξάνθη
Άρης: Υπέρ με αστερίσκο
Αστέρας Τρίπολης: Υπέρ
ΑΕΚ: Υπέρ
Ατρόμητος: Υπέρ
Βόλος: Υπέρ
Ξάνθη: Υπέρ
Ολυμπιακός: λευκό
ΟΦΗ: Υπερ
Παναθηναϊκός: Υπέρ
Παναιτωλικός: Υπέρ
Πανιώνιος: Υπέρ με αστερίσκο
ΠΑΟΚ: Υπέρ
Λαμία: Υπέρ
ΕΠΟ: Υπέρ