Ο Ζότα, ο Ολυμπιακός και το πρωτάθλημα Ευρώπης με την Κ19!

Η Μπενφίκα παραχωρεί δανεικό τον Ζότα, στην Πορτογαλία τον μπλέκουν με τον Ολυμπιακό και το fosonline.gr παρουσιάζει κάποια στοιχεία για τον 21χρονο βιρτουόζο εξτρέμ.

Ο Ζότα, ο Ολυμπιακός και το πρωτάθλημα Ευρώπης με την Κ19!

Ζότα λοιπόν... Μετά τον Κέβιν Μπουά, τον Ουίλσον Εντουάρντο, τον Μπενσαρκί και τον Πλασέτα, εμφανίστηκε από την Πορτογαλία το όνομα του 21χρονου εξτρέμ της Μπενφίκα. Αφορμή στάθηκε ένα πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης «Record», η οποία ανέφερε ότι οι Λουζιτανοί σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν το καλοκαίρι δανεικό για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Για κάποιους εμφανίζεται ως «ο Ποντένσε της Μπενφίκα». Για κάποιους άλλους θεωρείται ανώτερος του νυν άσου της Γουλβς. Η ουσία είναι ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα περνούσε ούτε απέξω από την Ελλάδα. Ωστόσο, αν αληθεύει ότι ο Ζόρζε Μέντες, παρότι δεν είναι ατζέντης του, έχει λόγο για το μέλλον του, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό οι Πορτογάλοι να τον μπλέκουν μεταξύ άλλων και με τον Ολυμπιακό.

Ο βιρτουόζος εξτρέμ, που κυρίως του αρέσει να παίζει δεξιά, δευτερευόντως αριστερά και ενίοτε έχει αγωνιστεί και ως δεύτερος επιθετικός, έχει κάνει θραύση στις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Euro Κ19 το 2018. Στον τελικό η Πορτογαλία είχε κερδίσει με 4-3 την Ιταλία και ο Ζότα είχε σημειώσει δύο τέρματα, ενώ είχε βγάλει και μία ασίστ. Μάλιστα είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο τουρνουά με 5 γκολ.

Η Μπενφίκα «έτρεξε» να του κάνει πριν από μερικούς μήνες επέκταση συμβολαίου και τον δέσμευσε έως το καλοκαίρι του 2024. Ωστόσο θεωρεί ότι ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα του να πάρει φανέλα βασικού στο «Ντα Λουζ» και για αυτό τον λόγο θέλει να τον δώσει κάπου να «ψηθεί». Ο Ολυμπιακός είναι μία καλή προοπτική για τους Λουζιτανούς, αφού μην ξεχνάμε ότι τον είχαν προτείνει και τον χειμώνα. Τον πρότειναν όμως την τελευταία μέρα κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δρομολογήσει την υπόθεση του Εμρέ Μορ.

Για την ώρα δεν έχει κάνει καμία κίνηση ο Ολυμπιακός. Πρόκειται όμως για έναν ποδοσφαιριστή που με την μπάλα στα πόδια αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες και τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με του Ποντένσε και με το στυλ παίκτη που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τι θα συμβεί και αν θα ασχοληθεί ο Ολυμπιακός με τον Ζότα είναι κάτι που θα μάθουμε το προσεχές διάστημα. Προς το παρόν οι Πορτογάλοι εκτιμούν ότι αφού έκανε «κλικ» στους «ερυθρόλευκους» τον χειμώνα, θα τους κάνει και το καλοκαίρι. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μπενφίκα δεν τον πουλάει (του έχει βάλει και μία εξωπραγματική ρήτρα αποδέσμευσης, άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά τον παραχωρεί δανεικό...