Ριβάλντο: «Είχα πολύ καλά χρόνια με τον Ολυμπιακό» - Τι... δεν πέτυχε στην καριέρα του

Σε δηλώσεις του στην αγγλική «Sun» ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος επιθετικός Ριβάλντο αποκάλυψε το ενδιαφέρον βρετανικών ομάδων το 2004 για την απόκτησή του πριν αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού και μίλησε για την περίοδο της καριέρας του στους «ερυθρόλευκους».

Ριβάλντο: «Είχα πολύ καλά χρόνια με τον Ολυμπιακό» - Τι... δεν πέτυχε στην καριέρα του

Το καλοκαίρι του 2004 θυμήθηκε ο Ριβάλντο σε δηλώσεις του στην αγγλική εφημερίδα «Sun» και αποκάλυψε το ενδιαφέρον βρετανικών ομάδων για την απόκτησή του, πριν τελικά ο ίδιος αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού.

«Μερικά βρετανικά κλαμπ με κάλεσαν για δοκιμή, όπως η Σέλτικ και η Μπόλτον. Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, αφού ήμουν σε καλή κατάσταση όταν έφυγα από τη Μίλαν. Δεν κατάλαβα λοιπόν γιατί μου πρότειναν κάτι τέτοιο. Επίσης ενδιαφέρθηκε και η Ρέιντζερς εκείνο το καλοκαίρι και εκτίμησα το ενδιαφέρον τους. Είχα συναντήσεις στο Μάντσεστερ, το Λονδίνο και το Λίβερπουλ. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον ενδιαφερόταν, όπως επίσης και η Τότεναμ, αλλά και ο Ζεράρ Ουγιέ επικοινώνησε μαζί μου από τη Λίβερπουλ. Ήταν δύσκολο να επιλέξω την επόμενη ομάδα μου. Μια εμπειρία στη Μεγάλη Βρετανία θα ολοκλήρωνε την καριέρα μου στην Ευρώπη. Ίσως αυτό να ήταν κάτι που δεν πέτυχα στην καριέρα μου», είπε αρχικά ο 48χρονος πλέον παλαίμαχος άσος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφασή του να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, όπως επίσης και την τριετή καριέρα του στους «ερυθρόλευκους». «Τελικά είχα πολύ καλά χρόνια με τον Ολυμπιακό από το 2004 μέχρι το 2007. Έβαλα πολλά γκολ, είχα προσωπικές επιτυχίες και κατέκτησα τίτλους», είπε.

Ο Ριβάλντο πέτυχε 43 γκολ και μοίρασε 23 ασίστ σε 101 εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό και πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (2005, 2006, 2007) και δύο Κυπέλλων (2005, 2006).