Θέος: «Το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί»

Ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, τόνισε ότι το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί, εφόσον ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Θέος: «Το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» παραχώρησε ο Χρήστος Θέος. Ο γιατρός του Ολυμπιακού εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί, με τα απαραίτητα μέτρα να λαμβάνονται. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη διαχείριση του κορονοϊού από τους «ερυθρόλευκους», αλλά και το ψυχολογικό βάρος από την παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι.

Αναλυτικά όσα είπε:

Θεωρείτε ότι είμαστε κοντά στη λήξη του συναγερμού ή πρόκειται για μία διαδικασία που βαδίζουμε μέρα με τη μέρα;

«Η Ελλάδα τα πήγε καλά. Έγινε παράδειγμα για ισχυρές με προηγμένο σύστημα υγείας. Ήταν καθοριστικό το γεγονός ότι αποφασίστηκαν αυστηρά μέτρα προτού παρουσιαστεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο η περίφημη καμπύλη να σταθεροποιηθεί και σιγά σιγά να εμφανίζει φθίνουσα πορεία. Βλέπουμε όντως καλά σημάδια. Αλλά πρέπει να παραμείνουμε εντός του πλαισίου. Να ακολουθούμε τις οδηγίες. Να μένουμε στο σπίτι. Να προστατεύουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Ποιο είναι το ψυχολογικό βάρος που δημιουργείται από το ότι μένουμε κλεισμένοι στο σπίτι;

«Μας έχει επηρεάσει ήδη όλο αυτό. Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Ήταν δύσκολη η προσαρμογή, ειδικά για εκείνους που έχουν μάθει σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής . Ήταν δεδομένο όμως πως θα υπάρξουν αυτές οι αλλαγές μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κίνδυνο, σε έναν αόρατο εχθρό. Το ανθρώπινο είδος συνειδητοποίησε πως τελικά είναι ευάλωτο. Και κατανόησε πως πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε αυτό που λέμε ανθρώπινη ζωή. Από την άλλη, μια τέτοια κατάσταση έχει και άλλες συνέπειες, τις οικονομικές ας πούμε που απασχολούν ήδη πολύ κόσμο. Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχει αυτό το φορτίο».

Πως διαχειρίστηκε ο Ολυμπιακός το θέμα με τον κορονοϊό;

«Νομίζω ότι τα πήγαμε καλά. Έχοντας μια στενή επαφή με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και παίρνοντας συμβουλές από εκείνους, τους ενημερώσαμε γρήγορα όλους. Και τους ποδοσφαιριστές και κατ΄επέκταση τις οικογένειες τους. Τους εξηγήσαμε γιατί πρέπει να μείνουν σπίτι. Νομίζω βάλαμε το δικό μας λιθαράκι σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται».

Μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα;

«Μπορεί να γίνει. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα. Και με την κοινή λογική. Μπορούμε να δοκιμάσουμε. Θα είναι ένα πολύ καλό σημάδι να ξεκινήσουν οι δραστηριότητες. Καλό για τη συνολική ψυχολογία. Ένα σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα. Χωρίς τους φιλάθλους φυσικά. Οι αθλητές είναι νέοι άνθρωποι, δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Υγειονομικά έχει ένα νόημα. Αλλά θα πρέπει όλα αυτά να τα απαντήσουν οι ειδικοί. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε μια εικόνα για ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με την πορεία της νόσου στη χώρα μας. Γι΄ αυτό είναι κρίσιμες οι μέρες».