Τι κάνει ξεχωριστό τον Κέβιν Μπουά!

Ο 26χρονος Ελβετός εξτρέμ Κέβιν Μπουά που μένει ελεύθερος από την Βασιλεία και βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού έχει κάτι το... ξεχωριστό σε σχέση με τους υπόλοιπους «winger» που κοιτάζουν οι Πειραιώτες.

Τι κάνει ξεχωριστό τον Κέβιν Μπουά!

Έχουν γραφτεί ένα σωρό ονόματα το τελευταίο διάστημα για τους εξτρέμ που κοιτάζει ο Ολυμπιακός. Είναι δεδομένο ότι αν άρχιζε σήμερα η μεταγραφική περίοδος, η πειραϊκή ΠΑΕ θα φρόντιζε να κλείσει γρήγορα το θέμα του ακραίου επιθετικού. Είναι στην κορυφή της ατζέντας της και για αυτό το λόγο η προεργασία για τον ιδανικό αντι-Ποντένσε έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς.

Από την Πολωνία είχε προκύψει το όνομα του Πρζέμισλαβ Πλασέτα της Σλασκ Βρότσλαβ. Μόνο που απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, μοιάζει περισσότερο με μία μελλοντική κίνηση και όχι άμεση, όχι δηλαδή για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο πιο άμεσος στόχος δείχνει να είναι ο Κέβιν Μπουά. Ο 26χρονος Ελβετός εξτρέμ μένει ελεύθερος από την Βασιλεία, η ομάδα του ακόμα δεν έχει βγάλει άκρη με τον πατέρα του για την ανανέωση του συμβολαίου του και ο Ολυμπιακός από την πλευρά τιυ «καραδοκεί».

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όντως βρίσκεται στην ερυθρόλευκη λίστα και ίσως υπάρξουν εξελίξεις πολύ σύντομα, ακόμα και πριν από την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος με τη διεξαγωγή των play off. Άλλωστε, δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα τέτοιες ευκαιρίες, πόσο μάλλον όταν το όνομά του έχει ακουστεί και για άλλες ομάδες (π.χ. Μπεσίκτας, Νυρεμβέργη κ.ά.).

Τι είναι όμως εκείνο που κάνει ξεχωριστό τον Κέβιν Μπουά; Τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, τόσο σε επίπεδο τελικών προσπαθειών, όσο και σε επίπεδο μεταβιβάσεων της μπάλας. Τα 10 γκολ σε 29 ματς δείχνουν έως έναν βαθμό το τι μπορεί να πετύχει όταν βρίσκεται σε θέση βολής. Κυρίως όμως το δημιουργικό κομμάτι είναι εκείνο που τον κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Οι 8 ασίστ που έχουν καταγραφεί φέτος από τον 26χρονο άσο είναι πολύ λίγες σε αυτές που θα μπορούσε να «γράψει» το κοντέρ, αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στα όσα γράφουν οι Ελβετοί, διαπιστώνεις αμέσως ότι το κυριότερο προσόν του δεν είναι το εκτελεστικό κομμάτι (σ.σ. έχει φυσικά πολύ καλή σχέση με τα δίχτυα), αλλά ο τρόπος με τον οποίο αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες και βρίσκει τον τρόπο να σερβίρει γκολ στους συμπαίκτες του.

Ο Ποντένσε για παράδειγμα που ως ποιότητα είναι ανώτερος από τον Μπουά, είχε επίσης μία τρομερή έφεση στο να κάνει άνω-κάτω τις αντίπαλες άμυνες. Για να είμαστε ειλικρινείς, σε αυτόν τον τομέα δεν... παιζόταν! Ο Μπουά το έχει σε μικρότερο βαθμό από τον Πορτογάλο το συγκεκριμένο στοιχείο στο παιχνίδι του, αλλά δεν παύουν τα ποσοστά του να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συν φυσικά και το ότι σκοράρει ανά τρία παιχνίδια, κάτι που δεν μπορείς να το πεις ότι συνέβαινε με τον Ποντένσε.

Όπως και να ‘χει, είναι ένας ποδοσφαιριστής που ναι μεν δεν είναι τόσο φαντεζί όσο ο Ποντένσε, που ναι μεν δύσκολα θα τον δούμε να κάνει καριέρα στην Premier League (αυτή που επιδιώκει να κάνει ο Πορτογάλος δηλαδή), αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής – λίρα εκατό, με βάση τα λεγόμενα των Ελβετών.

Κακά τα ψέματα, δεν κυκλοφορούν και πολλοί Ποντένσε τόσο πολύ στην αγορά, που να είναι δηλαδή προσβάσιμοι για τις ελληνικές ομάδες. Ο Πορτογάλος ήταν ένα «δωράκι» του Ζόρζε Μέντες. Δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί ο νυν άσος της Γουλβς, ωστόσο, ο Μπουά έχει ένα «πακέτο» που ιντριγκάρει, που ενθουσιάζει, που μπορεί να προκαλέσει έναν δυνατό «κρότο» στα ελληνικά γήπεδα... Και μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη με εμπειρία σε μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό και είχε παρουσία στο Champions League.

*** Το όνομα του Σάντας της Μπράγκα επανήλθε τις τελευταίες μέρες στο προσκήνιο. Πρόκειται για έναν παίκτη που λίγο έλειψε να ντυνόταν στα ερυθρόλευκα στα... χασομέρια του Αυγούστου, αλλά η καθυστέρηση στην ανταλλαγή εγγράφων Ολυμπιακού – Μπράγκα είχε ως αποτέλεσμα τη μη πραγματοποίηση του δανεισμού του. Ο Σάντας δεν έφυγε ποτέ από την ερυθρόλευκη λίστα, καθώς μην ξεχνάμε ότι το όνομά του είχε ακουστεί και για τον Γενάρη (πλέον παίζει δανεικός στην Μαρίτιμο). Όμως, δεν είναι στο στυλ του εξτρέμ που ψάχνει ο Ολυμπιακός. Περισσότερο κινείται στον άξονα, περισσότερο «συστήνεται» στο κοινό ως επιτελικός χαφ παρά ως εξτρέμ. Κλασικό εξτρέμ είναι ο Μπουά.