Οι τρεις βασικές (και άμεσες) προτεραιότητες του Ολυμπιακού

Αν και στο εξωτερικό τα μεταγραφικά σενάρια δεν σταματούν ούτε το Πάσχα, στον Ολυμπιακό έχουν ως βασικές προτεραιότητες να «κλειδώσουν» τις υποθέσεις των Πέδρο Μαρτίνς, Ομάρ Ελαμπντελαουί και Γκιγιέρμε.

Οι τρεις βασικές (και άμεσες) προτεραιότητες του Ολυμπιακού

Είναι ολοφάνερο ότι το διάστημα της πανδημίας, το διάστημα που έχουν διακοπεί τα πάντα λόγω κορονοϊού και βρισκόμαστε εν αναμονή της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι περισσότερες ομάδες να έχουν στρέψει την προσοχή τους στον μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, αλλά και στις «εντός των τειχών» εκκρεμότητές τους.

Στον Ολυμπιακό έχουν 365 μέρες τον χρόνο ανοικτές τις «κεραίες» τους για περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «λαχείο». Ήδη βγήκε από την Ελβετία το όνομα του Κέβιν Μπουά που μένει ελεύθερος από την Βασιλεία. Είναι ένας παίκτης που πράγματι εξετάζουν στο λιμάνι.

Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς, στην παρούσα φάση εκείνο που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι να κλείσουν τρεις εσωτερικές υποθέσεις. Τρεις υποθέσεις που βαίνουν καλώς, αλλά ακόμα δεν έχουν πέσει οι υπογραφές για διάφορους λόγους.

Η πρώτη φυσικά είναι το θέμα του προπονητή. Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει με τον Μαρτίνς, ο Πορτογάλος τεχνικός νιώθει χαρούμενος στον Πειραιά και επιθυμεί την ανανέωση της συνεργασίας του, αλλά εκείνο που εκκρεμεί είναι να κάτσουν οι δύο πλευρές και να τα βρουν στο οικονομικό σκέλος.

Οι τελευταίες ενέργειες του ατζέντη του Μαρτίνς, Σάντσο Φρέιτας, ο οποίος διαρρέει ότι εξακολουθεί να κοιτάζει τις προοπτικές από τοπ πρωταθλήματα για τον πελάτη του, περισσότερο δείχνουν ως ενέργειες για να «ανεβάσουν» το κασέ στις τελικές συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, παρά ότι υπάρχει όντως κάποιο ενδιαφέρον από ομάδα που ιντριγκάρει τον Μαρτίνς. Άλλωστε, έχουμε αναφέρει ότι η αγορά της Αγγλίας είναι ουσιαστικά «κλειδωμένη». Αν λοιπόν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, οι «ερυθρόλευκοι» και την επόμενη σεζόν θα πορευτούν με τον Μαρτίνς. Απλώς, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, δεν μπορούμε να μιλάμε για οριστική εξέλιξη, παρότι ο Πορτογάλος τεχνικός με κάποιες κινήσεις του (σ.σ. για παίκτες, για το υπάρχον ρόστερ) «φωτογραφίζει» την παραμονή του.

Η δεύτερη υπόθεση που είναι σε εκκρεμότητα είναι η επέκταση του συμβολαίου του Γκιγιέρμε (λήγει το 2021). Με τον Βραζιλιάνο έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις, διεκόπησαν λόγω κορονοϊού, αλλά από τις πρώτες επαφές διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία οικονομική διαφορά. Μια διαφορά όμως που με καλή θέληση κυρίως από την πλευρά του Γκιγιέρμε, μπορεί να καλυφθεί. Δεν είναι άλλωστε και τόσο μεγάλη η απόσταση ανάμεσα σε σύλλογο και ποδοσφαιριστή.

Η τρίτη υπόθεση αφορά τον Ελαμπντελαουί και η αλήθεια είναι ότι έχει μείνει λίγο πίσω, καθώς οι τελευταίες συζητήσεις χρονολογούνται γύρω στον Σεπτέμβριο. Θα επιδιώξουν άμεσα οι Πειραιώτες να κάνουν ένα ραντεβού με τον αδερφό του (είναι ατζέντης του), έτσι ώστε να βρεθεί η «χρυσή τομή». Φυσικά θα πρέπει και ο Ομάρ να καταλάβει ότι πλέον το συμβόλαιο που ζητάει είναι δύσκολο – λόγω κορονοϊού – να το βρει στο εξωτερικό.

Και για τους τρεις αναμένονται σύντομα ευχάριστα... Ίσως και αμέσως μετά το Πάσχα να αρχίσει να «τρέχει» ο Ολυμπιακός τις υποθέσεις, με πρώτη-πρώτη φυσικά του Μαρτίνς, προκειμένου να μπει και ένα τέλος στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν στην Πορτογαλία. Ίσως δηλαδή να υπάρξουν εξελίξεις πριν μπούμε στον Μάιο.