Παναθηναϊκός για τη σεζόν 2020-21: ΟΑΚΑ με το… μυαλό στη Λεωφόρο!

Ο Παναθηναϊκός προσανατολίζεται να μείνει στο ΟΑΚΑ, αν και η ιστορική έδρα του στη «Λεωφόρο τον βολεύει περισσότερο».

Παναθηναϊκός για τη σεζόν 2020-21: ΟΑΚΑ με το… μυαλό στη Λεωφόρο!

Η επόμενη σεζόν θα είναι αρκετά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, όπως και για πολλές άλλες ομάδες. Αρκετή κουβέντα λοιπόν έχει γίνει μεταξύ των φίλων της ομάδας εάν θα ήταν ιδανική η επιλογή να επιστρέψουν οι «πράσινοι» στη Λεωφόρο. ΟΑΚΑ ή Λεωφόρος λοιπόν για τη νέα σεζόν; Κι όμως, παρά τις έως τώρα προβλέψεις, ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει στα βόρεια προάστια και το Ολυμπιακό Κέντρο στο Μαρούσι.

Το ΟΑΚΑ ωστόσο είναι σαφές πως δεν αποτελεί έδρα για τον Παναθηναϊκό σε αυτήν τη διετία που έχει επιστρέψει η ομάδα, με εξαίρεση κάποια παιχνίδια που είχε 20-25.000 κόσμο και αυτά στην αρχή της προσπάθειας με τον Δώνη προπονητή και σε κάποια ντέρμπι.

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς τόσο οι παίκτες όσο και η τεχνική ηγεσία είχαν να λένε για το γεγονός ότι δεν αισθάνονται τη δύναμη της έδρας αγωνιζόμενοι στο ΟΑΚΑ, που τις περισσότερες φορές δεν έχει κόσμο. Το τελευταίο διάστημα συζητείται έντονα εντός της ομάδας το ενδεχόμενο να επιστρέψει του χρόνου ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Επίσης είναι γεγονός ότι οι σχέσεις ΠΑΕ και Ερασιτέχνη βρίσκονται και πάλι σε καλό σημείο μετά και τις εξελίξεις με τον Βοτανικό. Είναι κάτι που το θέλει ο Γιάννης Αλαφούζος, το έχει συζητήσει με τους συνεργάτες του και μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό και έρθει η ώρα των αποφάσεων για τη νέα περίοδο, θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα αποφασιστεί οριστικά.

Ο Γιώργος Δώνης αλλά και οι παίκτες σαφέστατα δεν νιώθουν ότι παίζουν στην έδρα τους εδώ και δύο χρόνια. Οι παίκτες με δηλώσεις τους έχουν πει ότι θέλουν να επιστρέψουν στη Λεωφόρο, ο Δώνης είναι θετικός να φύγει η ομάδα από το ΟΑΚΑ, ενώ και ο Ρόκα πιστεύει ότι η ομάδα θέλει μία έδρα σαν τη Λεωφόρο.

Η εκκρεμότητα που υπάρχει είναι να τα βρει η ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη, αλλά αυτό δεν θα είναι εμπόδιο, αφού φαίνεται ότι οι μεταξύ τους σχέσεις είναι σε καλό σημείο. Το πρόβλημα ωστόσο έχει να κάνει και με το γεγονός ότι απαιτείται γύρω στο 1 εκατ. ευρώ για να μπορέσει η Λεωφόρος να φιλοξενήσει αγώνες Σούπερ Λίγκας. Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε καλή κατάσταση, αλλά οι εγκαταστάσεις στις εξέδρες, οι βοηθητικοί χώροι, τα αποδυτήρια χρειάζονται πολλή δουλειά για να βελτιωθούν.

Βέβαια υπάρχει ένα κονδύλι ύψους 7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για βελτιωτικά έργα στις εγκαταστάσεις και μπορούν να αποτελέσουν τον τρόπο για να λυθεί ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων. Το ζήτημα είναι να υπάρχει θέληση από την πλευρά της ομάδας, αλλά και να «ξεπαγώσει» το κονδύλι, κάτι που ίσως είναι και το δυσκολότερο…

Το θέμα της Λεωφόρου πάντως δεν έχει σχέση με τον Βοτανικό. Αν το πρότζεκτ του Βοτανικού προχωρήσει, τότε μέχρι να γίνει το γήπεδο οι «πράσινοι» έτσι κι αλλιώς θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη Λεωφόρο. Αν δεν προχωρήσει το θέμα του Βοτανικού, πάντα υπάρχει ένα σχέδιο (στο συρτάρι του Αλαφούζου) για να αυξηθεί η χωρητικότητα σε 22.000 και να γίνουν έργα που θα βελτιώσουν κι άλλο την εικόνα του γηπέδου.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού πάντως φαίνεται πως καταλήγει στην απόφαση να παραμείνει η ομάδα στο ΟΑΚΑ, θεωρώντας πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να έχουν ως έδρα ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, έστω κι αν προσωρινά τουλάχιστον δεν παίζουν στην Ευρώπη…

Επίσης, οι «πράσινοι» θεωρούν πως με την αποχώρηση της ΑΕΚ από το ΟΑΚΑ μένουν πλέον μόνοι τους ως… ενοικιαστές και θα πετύχουν καλύτερους οικονομικούς όρους για τη νέα συμφωνία, μια και φέτος τελειώνει η ισχύουσα.