Ψάχνει και την ελεύθερη αγορά ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός όπως σε κάθε μεταγραφική περίοδο, θα εξετάσει προσεκτικά το καλοκαίρι και την ελεύθερη αγορά, καθώς τα «λαβράκια» που μπορούν να παρουσιαστούν είναι αρκετά.

Ψάχνει και την ελεύθερη αγορά ο Ολυμπιακός

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να πούμε με σιγουριά τους παίκτες για τους οποίους θα κάνει επίσημη κίνηση ο Ολυμπιακός. Παρακολουθεί τον Πλασέτα της Σλασκ Βρότσλαβ, στη λίστα είναι οι Σεμέντο του ΟΦΗ (ανήκει στη Φορτούνα Σιτάρντ) και Σάσα του Άρη, υπάρχει και ο στόπερ Κουγιατέ της Τρουά, αλλά ακόμα οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση ενόψει της νέας σεζόν.

Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» ξέχωρα από παίκτες που ανήκουν σε συλλόγους, θα κοιτάξουν προσεκτικά και την αγορά των ελεύθερων το καλοκαίρι. Άλλωστε, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν ο Ολυμπιακός βρήκε «λαβράκια».

Μην ξεχνάμε την περίπτωση του Ματιέ Βαλμπουενά που δεν ανανέωσε με τη Φενέρμπαχτσε και τελικά υπέγραψε στους Πειραιώτες με τα μισά λεφτά που έπαιρνε στην Τουρκία, καθώς του άρεσε το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε.

Είναι δεδομένο ότι θα προταθούν αρκετοί ελεύθεροι παίκτες. Ήδη ένας εξ αυτών προτάθηκε και είναι «βαρύ όνομα». Ο λόγος για τον 32χρονο Νιγηριανό πρώην αμυντικό χαφ της Τσέλσι, Όμπι Μίκελ, ο οποίος έχει πρόταση από την Μποταφόγκο, αλλά τόνισε ότι θα εξαντλήσει τα περιθώρια για Ευρώπη.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε λοιπόν, είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα και στην ελεύθερη αγορά, καθώς θα υπάρξουν και ομάδες που θα αναγκαστούν να χαμηλώσουν το μπάτζετ τους λόγω κορονοϊού, θα κληθούν να πάρουν και σκληρές αποφάσεις, «σπάζοντας» συμβόλαια με υψηλά αμειβόμενους ποδοσφαιριστές.

Θα υπάρξουν δηλαδή και περιπτώσεις παικτών που θα λήξουν βίαια τα συμβόλαιά τους, παρότι στην παρούσα φάση έχουν ισχύ για ακόμα ένα-δύο χρόνια συμβόλαιο με τις ομάδες τους.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν παρακολουθεί τα πάντα... Για να καταλάβετε, η ιστορία με τον Βαλμπουενά και το «ψηστήρι» από τον Ανιγκό και τον Μοντέστο, είχε ξεκινήσει από Απρίλιο, πριν καν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Όμως, όλα είχαν γίνει κάτω από άκρα μυστικότητα. Οπότε, όλο και κάτι μπορεί να συμβαίνει και τώρα που δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανένας.