Ευτυχώς που είναι ο Τσιμίκας και δεν έχει ξεφύγει το μυαλό του!

Νάπολι, Λέστερ, Ίντερ και εσχάτως Λίβερπουλ, Πόρτο, Λιλ... Τι άλλο να θέλει ένας Έλληνας παίκτης για να «τρελαθεί» και να σκέφτεται ήδη το επόμενο βήμα στην καριέρα του; Μόνο που ο Τσιμίκας είναι μία εντελώς διαφορετική πάστα ποδοσφαιριστή.

Ευτυχώς που είναι ο Τσιμίκας και δεν έχει ξεφύγει το μυαλό του!

Αν θαυμάζουμε κάτι στον Τσιμίκα δεν είναι φυσικά μόνο οι ποδοσφαιρικές του αρετές και το ότι έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα μοντέρνο αριστερό μπακ, αλλά και η νοοτροπία του! Ταλέντο είχαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Το θέμα είναι πώς μπορείς να το διαχειριστείς, πώς μπορείς να το «τιθασεύσεις», πώς μπορείς να το εξελίξεις. Για να φτάσει λοιπόν ο 24χρονος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού να βλέπει το όνομά του στα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης, «δούλεψε» πολύ και με το μυαλό του. Δεν αρκούσε μόνο το ταλέντο του.

Το γεγονός ότι έχει αποκτήσει πλέον μία νοοτροπία ενός σωστού επαγγελματία ποδοσφαιριστή που το μυαλό του δεν είναι πουθενά αλλού πέρα από την νυν ομάδα του, ίσως να έχει παίξει ρόλο και το ότι πιτσιρίκος βγήκε στο εξωτερικό και πήγε σε δύο χώρες που οι ποδοσφαιριστές είναι έως έναν βαθμό σαν... ρομποτάκια. Στην Δανία και στην Ολλανδία... Εκεί οι περισσότεροι παίκτες είναι αφοσιωμένοι 100% στις ομάδες τους και δεν παρασύρονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ή από το τι θα γραφτεί στον Τύπο.

Ο Τσιμίκας έχει κάνει μία σούπερ χρονιά με τον Ολυμπιακό και υποχρέωσε τις Νάπολι, Λέστερ και Ίντερ να εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση απόκτησής του. Ειδικά η Νάπολι το έχει... τερματίσει! Ο ισχυρός άνδρας των «παρτενοπέι» Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να μην πάει ο διεθνής μπακ στο Μιλάνο και να «παλέψει» με την Λέστερ για την απόκτησή του.

Εκείνο που θα πρέπει να κρατήσουμε πάντως, είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει εισπράξει και έχει φιλτράρει στο μυαλό του ο 24χρονος άσος το ενδιαφέρον κορυφαίων ομάδων. Στην Αγγλία για παράδειγμα γράφτηκε για ακόμη μία φορά ότι τον κοιτάζει και η Λίβερπουλ ως μία έξτρα λύση πίσω από τον Ρόμπερτσον. Επίσης, μπλέκουν και τις Λιλ, Πόρτο, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Φενέρμπαχτσε, Ρέιντζερς και Σέλτικ. Κι ακόμα έχουμε μπροστά μας μίνιμουμ τρεις μήνες για την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου!

Ο Τσιμίκας δεν έχει παρασυρθεί, δεν έχει «τρελαθεί», δεν έχει αρχίσει να συζητάει με φίλους του ότι θέλει να πάει στη μία ομάδα ή στην άλλη. Είναι πραγματικά τρομερό αυτό που συμβαίνει με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ενεργεί καθημερινά λες και δεν υπάρχει καμία Νάπολι, καμία Λέστερ, καμία Ίντερ, καμία Λίβερπουλ!

Άλλος στη θέση του είναι δεδομένο ότι θα επηρεαζόταν και έως έναν βαθμό θα έβαζε και τον μάνατζέρ του να πιέσει τον Ολυμπιακό. Μη νομίζετε ότι δεν τα έχουμε δει όλα αυτά που σας λέμε στο παρελθόν. Και τα έχουμε δει όχι μόνο από ξένους, αλλά και από Έλληνες ποδοσφαιριστές που πουλούσαν και... ολυμπιακοφροσύνη.

Ο Τσιμίκας είναι μία εντελώς διαφορετική πάστα ποδοσφαιριστή. Ζει με το «τώρα» και δεν βιάζεται να πάει στο «αύριο». Τον ενδιαφέρει πρωτίστως να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, να πάρει και τυπικά ο Ολυμπιακός τον τίτλο, να κυνηγήσει και την κατάκτηση του Κυπέλλου και φυσικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουλβς. Αυτά έχει στο μυαλό του ο Έλληνας άσος και τίποτε άλλο.