Ζει τον απόλυτο... εφιάλτη η Πόρτο με τον Σα

Ούτε στα πιο φρικτά της όνειρα δεν μπορούσε να φανταστεί η Πόρτο ότι από εκεί που έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την υπόθεση του Ζοσέ Σα πέρσι το καλοκαίρι, τώρα να καλείται να πληρώσει αδρά για να τον ξαναπάρει από τον Ολυμπιακό.

Ζει τον απόλυτο... εφιάλτη η Πόρτο με τον Σα

Πρόκειται για... φιάσκο από πλευράς Πόρτο. Και φυσικά για τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού η περσινή συμφωνία με τους «δράκους» για τη μεταγραφή με κανονικά αγορά του Ζοσέ Σα. Οι «δράκοι» είχαν στηριχθεί πάνω στον Κασίγιας, παρασύρθηκαν από την επιθυμία του Ολυμπιακού να πάρουν τον Σα και κάπως έτσι έναν χρόνο μετά, οι Πορτογάλοι έχουν μείνει ξεκρέμαστοι και ψάχνουν τρόπο για να ξαναφέρουν πίσω τον γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων».

Μόνο που το περσινό «deal» του Ολυμπιακού με την Πόρτο δεν τους αφήνει και πολλά περιθώρια. Από τη στιγμή που αφαιρέθηκε από τη συμφωνία η οψιόν επαναγοράς του παίκτη από τους «δράκους», πλέον στον πορτογαλικό βορρά είναι σε μία κατάσταση που δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα. Δεν τα ζύγισαν καλά τα πράγματα πέρσι και έναν χρόνο μετά ζουν τον απόλυτο «εφιάλτη».

Ποιος είναι ο «εφιάλτης» τους; Βλέπουν έναν Πορτογάλο διεθνή τερματοφύλακα που ήταν δικό τους «παιδί», να μην μπορούν να τον αποκτήσουν παρότι τον θέλουν διακαώς πίσω. Ο Κασίγιας μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο και η Πόρτο πίστευαν ότι θα μπορούσαν να δελεάσουν τον Σα και να τον ξανακάνουν δικό τους...

Αμ δε... Μόλις πληροφορήθηκαν στο «Ντραγκάο» για τη ρήτρα των 13 εκ. ευρώ, κόντεψαν να λιποθυμίσουν. Κάτι ήξερε ο Ολυμπιακός που πέρσι το καλοκαίρι είχε ζητήσει από την Πόρτο να αφαιρεθεί ο σχετικός όρος περί επαναγοράς με ένα ποσό σχεδόν ίδιο με αυτό που δαπάνησαν οι Πειραιώτες για να τον αποκτήσουν (σ.σ. κάτι παραπάνω από τα 2,5 εκ. ευρώ).

Η Πόρτο φυσικά θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της σε μία προσπάθεια να τον ξαναφέρει στα... λημέρια της, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν έχει πιθανότητες να επιτύχει κάτι. Καμία τύχη για την ακρίβεια και ειδικά όταν στο «κόλπο» έχουν μπει ομάδες όπως η Γουέστ Χαμ που έχουν καλύτερο «πορτοφόλι» από τους «δράκους».