Με τον Λάζαρο έκανε την αρχή, τι γίνεται με τον σχεδιασμό

Το τέλος των πρωταθλημάτων και η άφιξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Ελλάδα σηματοδοτούν εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα των Πειραιωτών.

Με τον Λάζαρο έκανε την αρχή, τι γίνεται με τον σχεδιασμό

Η υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου προκάλεσε μεγάλο θόρυβο από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι που η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του ποδοσφαιριστή. Πρόκειται αναμφίβολα για μία πολύ καλή προσθήκη με αρκετές προεκτάσεις. Εκτός από το επικοινωνιακό κομμάτι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πολλά οφέλη και στον αγωνιστικό τομέα.

Το θέμα, όμως, είναι πως δεν αρκεί μόνο ένας Λάζαρος για την επιστροφή στην κορυφή. Στον Ολυμπιακό το γνωρίζουν αυτό και τώρα είναι έτοιμοι να αρχίσουν να τρέχουν τον προγραμματισμό τους. Θα αρχίσουν να φουλάρουν οι «ερυθρόλευκοι» για τις επόμενες προτεραιότητες τους που είναι γνωστές.

Πρώτα απ’ όλα η ομάδα θέλει να ενισχύσει την επίθεση της και τα ονόματα των Ντέιβερσον, Κλέμπερ βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, αλλά δεν είναι οι μοναδικοί. Η ομάδα «καίγεται» και για στόπερ με τον Πεδράο αυτή τη στιγμή να είναι ψηλά στη λίστα και γι’ αυτόν να κινούνται οι Πειραιώτες. Αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι οι μοναδικές που απασχολούν τον Ολυμπιακό, άσχετα με το αν είναι σε πρώτο πλάνο.

Μη ξεχνάμε πως οι "ερυθρόλευκοι" σαρώνουν την ελληνική αγορά και πέρα από τον Λάζαρο θα έρθουν κι άλλοι στο Λιμάνι. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Μασούρας της Λάρισας. Με την Θεσσαλική ομάδα υπάρχει συμφωνία και άμεσα τελειώνει και αυτή η περίπτωση του.

Κοιτάζει κι άλλες περιπτώσεις η ομάδα, αλλά το βασικό είναι πως στον Πειραιά αυτή τη στιγμή είναι έτοιμοι να τρέξουν ένα πολύ σημαντικό μέρος του προγραμματισμού τους θέλοντας να βάλουν στη μηχανή τους τα βασικά γρανάζια.

Ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τις αποδεσμεύσεις. Αυτό θα πρέπει να το κρατήσετε ότι είναι ένας μεγάλος βραχνάς που θα πρέπει να λυθεί για να προχωράνε και οι προσθήκες. Δεν είναι απλή ιστορία ειδικά για ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο.

Το θέμα είναι πως τις επόμενες ημέρες θα «τρέξουν» αρκετά ζητήματα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέστρεψε στην Ελλάδα γεγονός που θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στον σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Ένας σχεδιασμός που είναι πολύπλοκος για την ομάδα αφού όπως προαναφέραμε έχει αποχωρήσεις και προσθήκες. Για να συνοψίσουμε, όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ως προτεραιότητα τον στόπερ και τον επιθετικό. Αυτές είναι οι θέσεις για τις οποίες προχωράνε. Επίσης θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως τώρα θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται πολλά θέματα στην αγορά, αφού ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα.

Μέχρι και την έναρξη του Μουντιάλ πρόθεση της διοίκησης είναι να έχουν μπει σημαντικά κομμάτια του παζλ έτσι ώστε να υπάρχει μία μεγαλύτερη άνεση στη συνέχεια. Κρατάμε πάντα ότι οι πωλήσεις είναι το κλειδί στο φετινό καλοκαίρι του Ολυμπιακού.